Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Margaret ATWOOD - Alias Grace

0 opinii / Scrie o opinie
  • 54,90 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Margaret ATWOOD - Alias Grace

Editura Corint fiction, 2020

Traducere din limba engleza si note de Nicoleta si Florin IRIMIA

Editia a II-a

 

Extras/ 1

Din pietris rasar fire de bujori. Isi croiesc drum printre pietricelele cenusii, acolo unde sunt mai rare, mugurii lor testand aerul, ca niste ochi de melc, se umfla si se deschid, flori uriase, rosu-inchis, stralucitoare si lucioase ca satinul. Apoi explodeaza si cad pe pamant.

In secunda de dinaintea dezintegrarii, seamana cu bujorii din gradina domnului Kinnear in ziua in care i-am vazut pentru prima data, numai ca aceia erau albi. Ii culegea Nancy. Purta o bluza de culoare deschisa, cu trandafiri roz, o fusta cu trei randuri de volane si o palarie de pai care ii acoperea fata. Avea in mana un cos plat, pentru flori; se apleca din solduri ca o doamna, tinandu-si spatele drept. Cand ne-a auzit, s-a intors spre noi, ducand-si mana la gat, ca si cum s-ar fi speriat.

Pasesc in liniste, cu capul plecat si cu ochii atintiti in pamant, tinand pasul cu celelalte femei. Facem ocolul careului doua cate doua, in interiorul spatiului imprejmuit de zidurile inalte de piatra. Imi tin mainile impreunate in fata; imi sunt crapate, cu incheieturile degetelor rosii. Nu-mi amintesc sa fi fost vreodata astfel. Varfurile pantofilor imi apar si dispar de sub poala fustei, cand alb, cand albastru, scrasnind pe alee. Pantofii astia imi vin mai bine decat cei de dinainte.

Suntem in 1851. La anul voi implini douazeci si patru de ani. Sunt inchisa aici de cand aveam saisprezece. Sunt o detinuta model si nu creez probleme. Asa spune sotia guvernatorului, am auzit-o zicand asta.

SPECIFICATII

An aparitie 2020