Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Cum sa fii un parinte mai bun de Jessica LAHEY

0 opinii / Scrie o opinie
  • 69,90 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Jessica LAHEY

Cum sa fii un parinte mai bun – Ajuta-ti copilul sa invete din greseli!

CORINT PARINTI, 2023

Colectia PARINTI – coordonata de Adriana MITU, psiholog, psihoterapeut

Traducere din limba engleza de Andra Cristina MANOLE

Prefata de Alice NASTASE BUCIUTA

 

 

Extras/ Prefata

Scriitoarea si jurnalista Jessica Lahey a asezat pe temelia propriei experiente parentale, traite si intelese cu toate capacitatile de analiza si sinteza exersate din plin, o sumedenie de date si masuratori stiintifice extrase din cercetari ale marilor institute sau ale spacialistilor de renume, precum si propriile observatii dintr-o cariera didactica remarcabila. Din demersul sau a luat nastere o perspectiva complet originala, bazata aproape de la un capat la altul pe unghiuri de abordare incomode, dar extrem de relevante.

„Cum de nu m-am gandit la asta?” e intrebarea sau mirarea care se anunta a fi un laitmotiv al lecturii, alternand, pe alocuri, cu un impulsiv „In niciun caz!”. Pentru ca indemnurile propuse de Jessica Lahey in Cum sa fii un parinte mai bun sunt contraintuitive. Merg in rasparul a tot ceea ce ni s-a spus, a tot ceea ce am facut si, culmea, a si fost premiat drept comportament de parinte sau de profesor bun. Asadar uluirea se naste firesc. Dupa care povestirile folosite ca exemplu si baza pentru analiza demonteaza impotrivirile, nasc revelatii si asaza intelesurile in noi.

Asadar, fie ca sunteti parinte, fie profesor sau educator, asteptati-va la un maraton de trairi si revelatii care se declanseaza inca din primele pagini ale cartii.