Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Arta sacra a Capadociei. Picturi murale bizantine din secolele VI - XIII (Sacred Art of Cappadocia, Byzantine Murals from the 6th to 13th Centuries)

0 opinii / Scrie o opinie
  • 3.680,00 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Arta sacra a Capadociei. Picturi murale bizantine din secolele VI - XIII (Sacred Art of Cappadocia, Byzantine Murals from the 6th to 13th Centuries), de Catherine Jolivet-Levy, album de arta bizantina Fotografii de Ahmet Ertug

Patrimoniul artistic si arhitectural al Capadociei este unic in lume. Albumul isi propune sa prezinte cititorului in ce consta bogatia artistica si diversitatea arhitecturala a Capadociei, punand accentul pe pictura murala care-i impodobeste bisericile si sanctuarele. In acest volum sunt prezentate nouasprezece structuri, alese pentru calitatea picturilor murale, dintre care unele fiind dintre cele mai de seama ale mostenirii bizantine si medievale. Fotografiile lui Ahmet Ertug surprind interioarele acestor biserici in detaliu.

Aceste superbe imagini sunt insotite de explicatiile lui Catherine Joliet-Levy de la Universitatea din Paris, un expert cu peste treizeci de ani de cercetare si publicatii in domeniul mostenirii bizantine si medievale a Capadociei. Albumul contine 141 de ilustratii color, unele cuprinzand pagini duble, si 57 de pagini de text. Este cartonat si invelit in panza japoneza, pus intr-o cutie speciala.

SPECIFICATII

Dimensiuni 35x 48cm
Nr. pagini 192
Limba Engleza
Cod CA_AA_0013