Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Tetraevanghelul ilustrat cu 346 de miniaturi, Manastirea Sucevita

0 opinii / Scrie o opinie
  • 147,00 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Tetraevanghelul ilustrat cu 346 de miniaturi, Manastirea Sucevita. 

Coordonator: Protosinghel Marcu Petcu. 


Editia de fata a Tetraevenghelului ilustrat de la Manastirea Sucevita este realizata cu prilejul implinirii a 400 de ani de la moartea lui Ieremia Movila, domnul Moldovei care care a comandat pentru ctitoria sa realizarea acestei carte document, cunoscuta astazi ca Sucevita 24. 

Manuscrisul, pastrat actualmente in Muzeul Manastirii Sucevita, are 314 file si este scris pe pergament, in limba slavona, cu cerneala neagra, cu caractere semiunciale. Importanta sa nu este data doar de vechimea lui, fiind realizat la sfarsitul secolul al XVI-lea, ci mai ales de modalitatea de concepere a ornamentatiei. Intalnim in manuscrisul nostru compoziii ample, cu personaje numeroase si peisaje bogate, redate pe larg sau intercalate in text. Totodata gama cromatica este deosebit de variata, apelandu-se la numeroase culori: verde, portocaliu, rosu, albastru, violet, galben si solutie de aur coloidal. 

Pe langa numarul mare de miniaturi pe care il contine, si anume 346, manuscrisul se evidentiaza si prin aceea ca unele imagini redau scene din fresca Manastirii Sucevita, cu valoare de unicat, ca de pilda tabloul votiv al familiei lui Ieremia Movila. 

SPECIFICATII

An aparitie 2016
Coperta Cartonata
Dimensiuni 17,5 x 24,5 cm
Nr. pagini 334
Limba Romana
Cod 978-973-0-21249-5