Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Paranoia, Boala secolului al XXI-lea

0 opinii / Scrie o opinie
  • 27,93 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Paranoia, Boala secolului al XXI-lea, de Daniel Freeman si Jason Freeman - Editura Trei

Un sfert dintre noi, spun statisticile, suntem bantuiti frecvent de idei paranoice. Dar ce este de fapt paranoia si cat de periculoasa poate fi? Ce mecanisme psihice stau la baza „teoriilor conspiratiei" si „delirurilor de persecutie"? si cum putem stavili aceasta suspiciune generalizata? Psihologul britanic Daniel Freeman impreuna cu fratele sau, jurnalistul Jason Freeman, demistifica „spectrul" manifestarilor paranoice, considerandu-l la fel de subtil si de atotprezent precum depresia.

Bazandu-se pe cercetari de ultima ora si pe experimente proprii (simulari virtuale ale unor situatii cotidiene), autorii cred ca paranoia este in crestere din cauza stresului ridicat, a izolarii sociale si a schimbarilor neincetate din mediul urban. De asemenea, cartea propune solutii pentru prevenirea suspiciunii paranoice, mergand de la masuri globale (scaderea inegalitatilor sociale) pana la interventii specifice de tip psihoterapeutic. Am putea rade la ideea ca aselenizarea a fost o pacaleala sau ca MI5 a asasinat o pe Printesa de Wales.

Dar asta nu inseamna ca nu suntem inclinati sa avem propriile noastre suspiciuni. Autorii Cartea este o analiza captivanta, dinamica si lamuritoare a uneia dintre temele definitorii ale epocii noastre. -- Aaron T. Beck, autorul cartii Iubirea nu este de ajuns (Trei, 2012) Daniel Freeman este profesor de psihologie clinica la Departamentul de Psihiatrie al Universitatii din Oxford. Jason Freeman este jurnalist si coautor al cartii Overcoming Paranoid and Suspicious Thoughts (2006).

Cuprins: Multumiri 1. Introducere sau De ce obezitatea este o problema paranoica 2. Un cuib de tradatori! Ce este paranoia? 3. „Ei spun numai minciuni". Este paranoia in crestere? 4. Anxietate si avataruri. Paranoia si emotiile 5. „Nu vreau sa dorm singur". Paranoia si experientele neobisnuite 6. Plimbarea prin Camberwell. Paranoia si judecata 7. O spirala descendenta? Combaterea paranoiei 8. Concluzie sau Bucurati va de fructe Surse

SPECIFICATII

Traducere Cristina Jinga
An aparitie 2014
Coperta Brosata
Dimensiuni 13 x 20 cm
Nr. pagini 180
Limba Romana
Cod 978-606-719-064-9