Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Marturii ale sfinteniei de Parintele Justin PARVU

0 opinii / Scrie o opinie
  • 17,50 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Parintele Justin PARVU
Marturii ale sfinteniei
Editura Fundatia Justin Parvu, 2017
 

Extras/ Parintele Justin – povatuitor duhovnicesc/ Din povetele duhovnicesti ale Parintelui Justin catre maicile de la Manastirea Paltin/ pp. 115-116
„Paza mintii, maica! Paza mintii!”
Parintele Justin avea arta povatuirii in cele duhovnicesti, de aceea era o mare binecuvantare si desfatare sa te afli in preajma si sub ascultarea sfintiei sale. Avea un discernamant desavarsit, incat stia si cand sa mustre, si cand sa mangaie, astfel incat sufletul celuilalt sa se foloseasca, iar cursele vrajmasului sa se risipeasca. Mai intai de toate, Parintele nu te vadea pe fata de un pacat si avea multa rabdare cu cel ce gresea; nu forta si nu impunea ascultarea cu de-a sila. Pentru ca, am observat de multe ori, atunci cand faci o ascultare din frica, pentru ca nu ai posibilitatea sa o refuzi, o ascultare mecanica – dupa cum o numea Parintele Justin – acea ascultare nu lucreaza virtute statornica, ci dimpotriva, cladita pe nisip este si repede se surpa. Parintele Justin iti lasa libertatea de a face sau nu, de a spune sau nu, bineinteles in anumite limite, dar ca sa inveti sa castigi virtutea cu statornicie. 
Parintele Justin imi era duhovnic si eram destul de apropiata de dansul, incat adesea ii marturiseam fara sfiala orice gand si nu simteam opintire in viata duhovniceasca, incercand sa ma supun intrutotul sfintitului sau cuvant. Intr-o perioada insa, am avut o ispita ce ma cam biruia si nu indrazneam sa-mi marturisesc gandurile Parintelui, rusinandu-ma.