In exclusivitate Icoana Sfantului Cuvios Iosif Isihastul

Ieromonahul Isaac - Viata cuviosului Paisie Aghioritul

0 opinii / Scrie o opinie
  • 35,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Ieromonahul Isaac - Viata cuviosului Paisie Aghioritul

Editura Evanghelismos, Bucuresti - 2005

Traducere din limba greaca de Ieroschim. Stefan NUTESCU

Schitul Lacu – Sfantul Munte Athos

 

Extras/ La coliba lui Ipatie

Asadar, de dragul iubitei lui linisti si din pricina sanatatii lui zdruncinate, Parintele Paisie merge la Katunakia si se stabileste la coliba lui Iaptie, una din Colibele vlahilor, care se afla mai sus de Chilia Danileilor.

In epistola sa din 18 septembrie 1967, Staretul scria: „... Slava lui Dumnezeu, sunt foarte bine. Nu ma mai deranjeaza dispneea. Pot deschide fereastra si ziua si noaptea, fiindca aici nu este umezeala. Nu am nici vecini.”

Era o coliba saraca, fara paraclis, cu un izvoras si doua-trei terase in jurul ei. Cativa metri mai incolo mai era inca o coliba din tabla. Aceasta avea o binecuvantare deosebita, deoarece in ea vietuise batranul Efrem Talas. Acolo staretul mergea adesea, se ruga si simtea mult har. La o suta de metri mai sus era o pestera, refugiul de altadata al talharilor, in care de asemenea vietuise batranul Efrem.

Viata la Katunakia era linistita, neraspandita si foarte saraca. Ca lucru de mana, sculpta iconite in lemn de chiparos cu chipul lui Hristos rastignit, al Maicii Domnului si al Sfantului Ioan Teologul. Vindea putine pentru a se intretine, iar pe cele mai multe le dadea de binecuvantare. [...]

SPECIFICATII

Autori Ieromonahul Isaac
Editura Evanghelismos
An aparitie 2005