In exclusivitate la Editura Bizantina - Epistolele lui Gheron Iosif Isihastul

Hai sa descoperim patrimoniul UNESCO din Romania - Adriana Scripcariu

0 opinii / Scrie o opinie
  • 42,50 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Hai sa descoperim patrimoniul UNESCO din Romania - Adriana Scripcariu. 

Scoala Agatonia, 2017. 

Materialul se adreseaza elevilor de gimnaziu, in principal, dar poate constitui un punct de plecare in adaptarea continuturilor pentru alti ani de studiu din invatamantul preuniversitar. Nu in ultimul rand, poate fi o sursa de inspiratie si un material bun de folosit in mod direct in activitati scolare si extrascolare, incurajand abordarea integrata si formarea competentelor. Materialul constituie, de asemenea, o resursa didactica utila care ar putea veni in sprijinul profesorilor interesati de derularea unei programe de educatie pentru patrimoniu ca oferta de curriculum la decizia scolii. 

"Stii, aproape in fiecare generatie au fost oameni care a avut gandul ca cei dinaintea lor erau mai buni, mai intelepti, mai bogati sufleteste si ca cei tineri au pierdut parca ceva din maretia celor de odinioara. Asa scria, spre exemplu, Joseph Haltrich, la mijlocul secolului al XIX-lea, ca frumusetile vechi se uita, ca oamenii devin mereu mai materialisti, mai putin sensibili la frumos si mai comozi, mai ales cei de la oras… Si totusi, cati oameni minunati a dat secolul al XX-lea, generatii care au adus atata lumina asupra patrimoniului! In egala masura, au fost destui si dintre cei carora nu le-a pasat deloc, iar timpurile au fost vitrege, cu razboaie si regimuri politice dure… 

Eu cred si sper ca si in generatia voastra se vor gasi unii care sa se indragosteasca de patrimoniul cultural, sa-l cerceteze, sa-l ingrijasca, sa-l predea mai departe semenilor si mai ales copiilor. Caci frumusetea ne cheama si fiecare generatie ii da ostenii ei. Cine stie, poate si tu vei fi unul dintre ei! E o lupta cu mult sens, care merita dusa."

(Adriana Scripcariu)


SPECIFICATII

Autori Adriana Scripcariu
Editura Scoala Agatonia
An aparitie 2017
Dimensiuni 22 x 30 cm
Nr. pagini 188