Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Cum si de ce (mai) educam? 11 texte despre scoala, crestere si formare

0 opinii / Scrie o opinie
  • 21,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Doru CASTAIAN - Cum si de ce (mai) educam?

11 texte despre scoala, crestere si formare

Editura Ratio et Revelatio, 2018

 

Extras/ De ce (mai) educam? (p. 89)

Traim vremuri de schimbare, vremuri de krisis, cum ar spune grecii, vremuri decizionale, colorate de sentimentul urgentei. Traim, noi, profesorii in special, cu sentimentul ca lucrurile nu mai pot merge asa, ca e cazul sa ne oprim si sa intelegem. Eventual, sa redefinim termenii. Sa ne intrebam, redeveniti candizi si ingenui: de ce (mai) educam?

Aproape ca nu mai exista astazi dezbatere despre educatie fara ca participantii sa ajunga, fara sa remarce de multe ori incompatibilitatea opiniilor lor, la doua concluzii contrare:  a) vremurile se schimba, copiii de azi nu mai sunt la fel si, prin urmare va trebui sa renuntam la modalitatile clasice („decrepite” auzeam pe cineva spunand deunazi) de educare. B) vremurile se schimba dar s-a ajuns prea departe, e cazul sa incetam cu experimentele si sa revenim la modalitatile clasice de educare.

Ii vom numi pe sustinatorii celor doua pozitii progresisti, respectiv conservatori (nu exista nimic riguros in aceasta atribuire, numai cautarea unei mai mari lejeritati terminologice)

SPECIFICATII

An aparitie 2018