Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Buchet muzical athonit 2 Cantarile Vecerniei

0 opinii / Scrie o opinie
  • 75,00 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Buchet muzical athonit

Cantarile Vecerniei 2

Chilia Buna-Vestire

Schitul Sfantul Dimitrie – Lacu

Sfantul Munte Athos – 2020

Pret: 68,00 Lei

 

Extras/ Prolog – Ieroschimonah Stefan NUTESCU si obstea Chiliei „Buna – Vestire”, Schitul Lacu – Sfantul Munte Athos

Iubitorule de muzica, continuand stradania noastra pe taramul muzicii bizantine, punem astazi in mainile tale iubitoare de carti de psaltichie al doilea volum din seria „Buchet muzical atonit” ce cuprinde „Cantarile Vecerniei”.

Prezentul volum cuprinde texte muzicale provenite mai ales din manuscrise aflate la sfintele manastiri, schituri si chilii din Sfantul Munte Athos, compozitii si traduceri ale renumitului cantaret roman Nectarie Protopsaltul, precum si cateva texte muzicale ale cantaretului compozitor Dimitrie Suceveanu, ale Mitropolitului Nectarie Frimu, ale Ierodiaconului Dionisie Marin, ale lui Neagu Ionescu si ale altor compozitori romani si greci.

S-a depus osteneala alcatuirii acestui volum pe deoparte pentru scoterea la lumina a manuscriselor vechi, care pana astazi nu s-au publicat, iar pe de alta parte pentru usurarea posibilitatilor de cunoastere si aprofundare a frumusetilor noi si innoitoare ale muzicii bizantine.

De asemenea, prezenta carte constituie si un manual cu lectii placute, pus la dispozitia celor care vor sa se initieze in aceasta muzica bisericeasca si cereasca.

Multumim calduros tuturor celor care au ajutat in diferite modalitati la publicarea prezentului volum.

In nadejdea ca lucrarea de fata va implini exigentele si doririle iubitorilor acestui gen de muzica , la orice treapta s-ar afla ei, vom continua cu volumul al treilea „Cantarile Utreniei” si al patrulea „Polielee”.

Cu aleasa si frateasca dragoste in Hristos, Cel neincetat slavit in cer si pe pamant de Ingeri si de oameni.

La Duminica Ortodoxiei - 2001