Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Ghidul parintelui responsabil. Relatia mama-fiica

0 opinii / Scrie o opinie
  • 37,57 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Mamele si fetele lor, iata un subiect cu adevarat sensibil.

Desi la prima vedere toate par bune si frumoase, lucrurile sunt, uneori, putin mai complicate. Ce-si doreste o mama de la fata ei? Dar invers? Cine are dreptate? Cum se pot preveni, gestiona si rezolva conflictele ce apar inevitabil in relatia mama-fiica? Véronique Moraldi incearca in aceasta lucrare incomoda sa prezinte o alta fata a lucrurilor de toti stiute. Lasand la o parte cazurile „fericite“, ea incearca sa prezinte cititorilor, intr-un limbaj simplu si presarat pe alocuri cu un umor de calitate, concluziile pe care le-a tras in urma experientei directe capatate in calitate de fiica, mama si psiholog de renume. Relatia mama-fiica este o poveste de iubire si de rivalitate pasionata si pasionala.

Este o relatie atat de intensa la fel cum este si locul privilegiat al tuturor abuzurilor. Relatia este de o asemenea complexitate, de o asemenea exigenta, de o asemenea exclusivitate incat, in cel mai bun dintre cazuri, nu poate genera decat niste sentimente ambivalente, pe care le regasim in dificultatea, pentru o fata, de a intretine sentimente esential pozitive cu privire la mama ei. Trebuie adesea sa recurga la imaginar pentru a pastra o imagine ideala a mamei sale, care sfarseste intotdeauna prin a se zdrobi de zidul realitatii (nu mama, ci imaginea ei!). Raporturile mama-fata nu sunt asadar neaparat problematice, nici dramatice, dar sunt intotdeauna incarcate de ambivalenta.

Aceasta carte este destinata mamelor si fiicelor, chiar daca pare ca fetele sufera mai mult ca mamele lor. Este si pentru soti, prieteni, tati, fii si frati, pentru toti cei care asista ca spectatori la aceasta piesa ce se joaca si se reia toata viata intre mama si fata (toti fiind in egala masura actori, sau devenind actori in ciuda dorintei lor).

SPECIFICATII

An aparitie 2013
Limba Romana
Cod 6339