Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

CD Se colinda cerurile. Colinde teologice la Sarbatorile de iarna

0 opinii / Scrie o opinie
  • 28,00 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

CD Se colinda cerurile. Colinde teologice la Sarbatorile de iarna, Protos. Dr. Vasile Birzu

Colindul traditional romanesc, fie de factura arhaica sau mai moderna e marcat de tonalitatea muzicii populare, mesajului sau, desi foarte frumos si emotionant, lipsindu-i adeseori acea bogatie si profunzime teologica datorita originii sale indeosebi folclorice – populare. Exista si intre colindele creatii populare minunate suprinderi si simbolizari ale tainei manturii si ale teologiei sacramentale implicate in aceste praznice prin personajele sfinte participante la marele eveniment al mantuirii care este Nasterea Domnului Iisus Hristos. insa o incercare de abordare amanuntita a bogatiei teologice a evenimentelor este praznuita in perioada Sarbatorilor de iarna, cu reliefarea unor subtile elemente de teologie a timpului, a lumii ingeresti care participa la evenimentele mantuitoare a personajelor biblice si chiar mitologice implicate si transfigurate de acestea, toate alcatuind o impletire logica si ferita a simbolurilor, lipsea si era necesara in colindul romanesc.

Acest lucru il incearca piesele lirice cuprinse in prezentul album, ce este primul dintr-un sir prin care vom incerca sa realizam aceasta impletire de muzica, poezie, sarbatoare si teologie.

1. in taina noptii cine-n Duh colinda? (Colind de Sfantul Nicolae) 6:26 2. Se colinda cerurile 4:16 3. Unde e-mparatul? Unde e cuvantul? 6:12 4. Din san de lumina 5:51 5. Cer si pamant se ating 3:39 6. Flori dalbe de ingeri 6:18 7. Logosul ia trup de tina 8:05 8. Primiti colinda cea strabuna (Colind de Sfantul Stefan) 5:17 9. Va facem urare, v-aducem binecuvantare 3:23 10. Cand a intrat in Templu al legii datator 3:53

SPECIFICATII

Dimensiuni Audio
Limba Romana
Cod CD_1103