Zapada
de Orhan Pamuk
(0 opinii)
Cod produs: CFAS1-7458
Autor: Orhan Pamuk
Editura: Polirom

Pret: 38,48 lei

Zapada , de Orhan Pamuk - carti fictiune autori straini Libraria Bizantina Traducere din limba turca si note de Luminita Munteanu Premiul Nobel pentru Literatura 2006 Aparut in 2002, Zapada ...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)
Zapada
Zapada

(0 opinii)

Pret: 38,48 lei

Zapada , de Orhan Pamuk - carti fictiune autori straini Libraria Bizantina

Traducere din limba turca si note de Luminita Munteanu

Premiul Nobel pentru Literatura 2006 Aparut in 2002, Zapada , romanul cu aer kafkian al lui Orhan Pamuk, pare familiar cititorului pasionat. Zapada urmareste un moment din viata unui poet ce revine in inima framintata de umori si conflicte religioase a unui orasel turcesc de provincie. In Kars, totul a luat-o razna, iar locuitorii orasului sint ingroziti de valul de sinucideri ale unor tinere carora li s-a interzis sa poarte val in scoli. Ka revede fosti prieteni si isi reintilneste iubita, Ipek, a carei sora mai tinara este conducatoarea protestatarelor.

Odata ce numarul personajelor creste, framintarile in micul oras capata proportii, iar islamistii radicali intra in conflict cu fortele militare; in scena, alaturi de un oarecare Orhan, intra la rastimpuri un alt personaj, mai discret: zapada, a carei aparitie, departe de a linisti amorurile si orgoliile, inflameaza neintelegerile si sporeste confuzia.

„ Zapada este imbogatita de amestecurile mesmerizante ale autorului sau, o voce cu un timbru nestatornic, apasind cind pe joaca povestitorului, cind pe nebunia neagra a exploratorului in fata haului.” ( The New York Times )

„Romanul politic revine tocmai dinspre Cornul de Aur, aducind cu el un rinjet malefic. E ca si cum Nabokov si Rushdie si-ar fi scos numerele de circ in strada ori Milan Kundera si-ar fi adus aminte sa rida.” ( Harper’s Magazine )

citeste mai mult
Autor:
Editura:
An aparitie:
2012
Limba:
Romana
Cod:
978-973-46-3180-3

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie