Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Zahar si miere

0 opinii / Scrie o opinie
  • 24,09 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Zahar si miere , Gabriel Gafita - editura Nemira

Carte recomandata de Alex. Stefanescu, ca Librar pentru o zi la Libraria Bizantina, din 25 noiembrie 2015.

O scurta prelungire Ambasada avea doua consulate generale in subordine: in orasele T. si M. Consul general in orasul T. era dl. Stere Paduret. Consul general in orasul M. era dl. Sofian Zdranca. Domnul Stere Paduret facuse patru ani la post si primise anuntul de rechemare, cu termen in timpul verii, asa cum se faceau de obicei schimbarile de personal. Urma sa fie inlocuit la inceputul lunii august de un nou consul general, dl. Dorijan Buluta, a carui sotie gravida trebuia sa nasca in septembrie, drept care familia era pusa intr-o dilema: fie se grabeau sa ajunga la post pana la mijlocul lunii iulie cel mai tarziu, altminteri sotia nu mai putea zbura cu avionul, fie venea doar sotul singur, iar ea ramanea sa nasca in Romania, ceea ce insemna ca, o buna bucata de vreme dupa nastere, nu putea calatori cu un copil atat de mic.

Asta pentru ca noi, ambasada si consulatele generale, ne aflam intr-o tara indepartata, foarte indepartata de Romania, unde se ajungea cu greu, dupa un zbor lung, cu o schimbare de linie aeriana si o escala de cateva ore pe unul sau altul din marile aeroporturi europene. Dorijan Buluta l-a sunat pe dl. Paduret ca sa-l intrebe cand intentiona sa plece din orasul T., in asa fel incat sa-si rezerve biletele de avion din timp, urmand sa zboare in mijlocul verii, cand lumea era in vacanta si calatorea incoace si incolo. Pe dl. Paduret telefonul l-a enervat la culme: cu ce drept venea succesorul lui sa puna presiune pe el sa plece?

– Da, o sa plec, ca doar n-o sa raman aici, i-a raspuns el in doi peri nerabdatorului din Bucuresti.

– Pentru mine ar fi important sa fie inainte de 15 iulie, a spus Buluta si a explicat imprejurarea cu sotia.

– A, nici nu se pune problema de 15 iulie, a respins dl. Paduret subiectul. Mai incolo… poate… mai discutam. Buluta s-a enervat la randul lui:

– Nu intelegeti ca aici e vorba despre o nastere? Eu n-am cum sa-i spun copilului sa-si amane venirea pe lume pana cand va hotarati dumneavoastra sa plecati. Asta, domnului Paduret - dar mai ales doamnei Paduret - li se paruse culmea obrazniciei. Au pus-o pe seama faptului ca Buluta era cu cel putin o generatie mai tanar.

-Unul din astia veniti in minister cu pluta, dupa revolutie, mi-a explicat dl. Paduret plin de obida, scapandu-i amanuntul ca si eu eram unul dintre aceia ”veniti cu pluta”. – Si ce ma intereseaza pe mine copilul tau? ii replicase dl. Paduret in ciuda lui Buluta la telefon. Sa se nasca naibii cand pofteste. Mie ministerul mi-a fixat termen limita pentru retur 31 iulie si n-am gand sa plec o zi mai devreme, e clar?

In aceasta faza m-am trezit si eu tarat in actiune. Dorijan Buluta mi-a dat un telefon la ambasada sa-mi explice situatia si sa ma roage sa-l determin eu pe Paduret sa plece in prima parte a lui iulie. Mi-a relatat cu lux de amanunte conversatia lor telefonica si faptul ca ”acest edec al trecutului comunist” spusese despre sotia lui ”sa nasca dracului cand pofteste”.

Sursa: www.zf.ro

SPECIFICATII

An aparitie 2015
Dimensiuni 13 x 20 cm
Nr. pagini 296
Limba Romana
Cod 978-606-758-373-1