Libraria Bizantina / Carte / Carti pentru copii / Literatura scolarului / Willie Fulg de Nea, Jacqueline Briggs Martin
Willie Fulg de Nea, Jacqueline Briggs Martin
de Jacqueline Briggs Martin
(0 opinii)
Cod produs: C937

Pret: 35,00 lei

Willie Fulg de Nea, Jacqueline Briggs Martin - Editura Frontiera, 2016 Nimic nu-i mai banal decat zapada in Vermont. De ce s-ar apuca cineva sa o fotografieze? Cartea spune povestea lui Wils...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)

Willie Fulg de Nea, Jacqueline Briggs Martin - Editura Frontiera, 2016

 

Nimic nu-i mai banal decat zapada in Vermont. De ce s-ar apuca cineva sa o fotografieze? Cartea spune povestea lui Wilson Bentley, celebrul „Snowflake Man” (Omul Fulg de Nea), care a fotografiat pentru prima oara fulgii de zapada. De mic copil, Wilson Bentley a privit cristalele ingheţate ca pe niste mici miracole si a hotarat ca, intr-o zi, aparatul lui de fotografiat va surprinde si pentru ceilalti frumuseţea lor extraordinara.

Adesea neinţeles la vremea lui, Wilson Bentley a realizat fotografii care dezvaluie si astazi doua trasaturi fundamentale ale fulgilor de zapada: primul, ca fiecare fulg are un model unic si, al doilea, ca fiecare fulg este de o frumusete uimitoare. Povestea sa, istorisita cu farmec de Jacqueline Briggs Martin si adusa la viaţa de 

superbele xilogravuri realizate de Mary Azarian, le descopera copiilor viata unui om care a avut nu doar viziunea si perseverenţa unui om de stiinţa, ci si o pasiune neabatuta pentru minunile naturii. Este o introducere poetica in primele lectii de știintele naturii și un model de inspiratie pentru cei mici.

Cartea a fost premiata cu prestigioasa medalie Caldecott Medal in anul 1999.

Jacqueline Briggs Martin este o indragita autoare de carti pentru copii din Statele Unite. Despre Wilson Bentley, ea spune ca „a vazut frumuseţea acolo unde nimeni nu o remarcase si și-a dorit sa le-o arate si celorlalţi. Viziunea lui asupra lumii si perseverenţa cu care si-a indeplinit visul, dar si credinţa lui ca adevarata «comoara» se afla nu in banii castigaţi, ci in frumuseţea zapezii, il fac sa fie un erou pentru mine.”

Mary Azarian este autoare si ilustratoare de carţi pentru copii. Revista Kirkus a spus despre xilogravurile pe care Azarian le-a realizat pentru aceasta carte ca sunt „de o armonie deplina, incantatoare, naturale si pline de veselie.” Mary Azarian locuieste in Vermont, cam la o ora distanţa de casa lui Wilson Bentley.

citeste mai mult
Autor:
Jacqueline Briggs Martin
Traducere:
SANDA WATT
Editura:
Frontiera
An aparitie:
2016
Dimensiuni:
22 x 22 cm
Nr. pagini:
36
Limba:
Romana
Cod:
C_PC_0020

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie