Viata tacuta a naturii, Doina Pauleanu
de Doina Pauleanu
(0 opinii)
Cod produs: WST-1696
Autor: Doina Pauleanu
Editura: Monitorul Oficial R.A.

Pret: 135,00 lei

Viata tacuta a naturii, Doina Pauleanu - Editura Monitorul Oficial 2016 Cartea – prima monografie a genului publicata in Romania, este editata in conditii grafice deosebite de Editura Moni...
citeste mai mult

Viata tacuta a naturii, Doina Pauleanu
Viata tacuta a naturii, Doina Pauleanu

(0 opinii)

Pret: 135,00 lei

Viata tacuta a naturii, Doina Pauleanu - Editura Monitorul Oficial 2016

Cartea – prima monografie a genului publicata in Romania, este editata in conditii grafice deosebite de Editura Monitorul Oficial si abordeaza perioada 1846 – 1916. Albumul este ”rezultatul unei remarcabile activitati de documentare, dar, in acelasi timp, un rasfat vizual insotit de comentariul uneia dintre cele mai avizate voci in domeniu. in cele 312 pagini sunt reproduse peste 180 de ilustratii ale tablourilor care se afla atat in muzeele de arta – Muzeul National de Arta al Romaniei, muzeele din Constanta, Galati, Iasi, Piatra-Neamt, Suceava, Cluj-Napoca, Arad, Timisoara, Craiova, Brasov, Muzeul Municipiului Bucuresti, cat si in colectii private reprezentative din tara”.

Este vorba despre o istorie a naturii moarte in pictura romaneasca de la data primelor lucrari cu acest motiv pana la anul mortii lui stefan Luchian, al carui centenar il comemoram in acest an. Cartea cuprinde ilustratii din muzee si colectii importante ale tarii si trateaza in capitole speciale creatii ale marilor nostri pictori din perioada mentionata: Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ioan Andreescu, stefan Luchian precum si opera altor ”mici” maestri care au activat in acele vremuri, elevi ai scolilor de Arte Frumoase din Bucuresti, Iasi, Munchen, Paris.

citeste mai mult
An aparitie:
2016
Coperta:
Cartonata
Dimensiuni:
24 x 27 cm
Nr. pagini:
314
Limba:
Romana
Cod:
978-973-567-945-3

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie