Libraria Bizantina / Carte / Religie / Studii biblice / Viata de zi cu zi in vremea lui Iisus
Viata de zi cu zi in vremea lui Iisus
de Mihai Valentin Vladimirescu
(0 opinii)
Cod produs: CTD-2136

Pret: 28,85 lei

Viata de zi cu zi in vremea lui Iisus, Mihai Valentin Vladimirescu - Editura Polirom Loc de intilnire intre civilizatia semitica si elenism, intre iudaism si politeismul greco-roman, Palesti...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)

Viata de zi cu zi in vremea lui Iisus, Mihai Valentin Vladimirescu - Editura Polirom

Loc de intilnire intre civilizatia semitica si elenism, intre iudaism si politeismul greco-roman, Palestina este una dintre cele mai fasci-nante regiuni ale lumii antice. Pentru a intelege mai bine Noul Testament, unde exemplele din viata cotidiana a evreilor ocupa un loc important, este necesar sa cunoastem lumea in care a aparut mesajul lui Iisus.

Volumul reconstituie cadrul istoric al scrierilor neotestamentare, peisajul vechiului Israel, viata economica, sociala si politico-religioasa a poporului evreu in secolul I d.Hr. Specialistii, dar si publicul larg interesat de istoria crestinismului sau a iudaismului au astfel prilejul unei incursiuni pe cit de bine documentate, pe atit de captivante in viata de zi cu zi a contemporanilor lui Iisus. „Cercetatorii stiu cit de importanta este studierea vietii de zi cu zi in vremea lui Iisus pentru a intelege mai bine Evangheliile.

E, prin urmare, un fapt fericit ca, astazi, Mihai Vladimirescu, un tinar exeget bine pregatit pentru acest tip de cercetari, realizeaza din nou un astfel de studiu, pe baza celor mai recente cunostinte biblice si istorice, si ca il ofera publicului romanesc. Cititorii isi vor putea da seama ca, privit in mediul sau istoric si cotidian, Iisus devine intr-adevar om printre oameni, «Dumnezeu adevarat si om adevarat», asa cum il proclama inca de la inceputuri credinta Bisericii.” (Adrian Schenker)

Din cuprins: Lumea elenistica si lumea iudaica • Evreii si Imperiul Roman • Economia Israelului in vremea lui Iisus • Viata sociala • Locuintele si vestimentatia • Dreptul si sanatatea • Educatia • Templul si cultul sau • Clasa sacerdotala si Sanhedrinul • Grupari politico-religioase • Sinagoga Sursa: www.polirom.ro

citeste mai mult
Autor:
Mihai Valentin Vladimirescu
Editura:
Polirom
An aparitie:
2015
Coperta:
Brosata
Dimensiuni:
14,5 x 22,5 cm
Nr. pagini:
280
Limba:
Romana
Cod:
978-973-46-3408-8

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie