Uriasul ingropat
de Kazuo Ishiguro
(0 opinii)
Cod produs: CFAS1-7124
Autor: Kazuo Ishiguro
Editura: Polirom

Pret: 28,85 lei

Uriasul ingropat, de Kazuo Ishiguro - editura Polirom Traducere din limba engleza de Vali Florescu Prin Uriasul ingropat , Kazuo Ishiguro alege sa se aplece asupra unei ere de legenda, spuni...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)
Uriasul ingropat
Uriasul ingropat

(0 opinii)

Pret: 28,85 lei

Uriasul ingropat, de Kazuo Ishiguro - editura Polirom

Traducere din limba engleza de Vali Florescu

Prin Uriasul ingropat , Kazuo Ishiguro alege sa se aplece asupra unei ere de legenda, spunind o poveste ce pare desprinsa din ispravile Cavalerilor Mesei Rotunde. La citiva ani dupa moartea regelui Arthur, cel care i-a condus pe britoni la izbinda in fata saxonilor invadatori, capcaunii, dragonii si zinele inca aprind imaginatia oamenilor, intr-o Anglie aflata in ruina. Dar cel putin au incetat razboaiele crunte care macinasera tara ani de-a rindul, intretinute de ura inversunata dintre cele doua popoare.

Peste toate pare sa se fi pogorit ceata unei uitari stranii, iar trecutul tuturor si al fiecaruia in parte se mai poate alcatui doar din zvonuri, presupuneri si crimpeie de amintiri. Pe acest fundal, doi batrini britoni, Axl si Beatrice, pe care ii leaga o indelungata si trainica iubire, hotarasc sa plece in cautarea fiului lor de mult uitat.

Pe drum ii intilnesc pe iscusitul cavaler saxon Wistan, pe protejatul lui orfan si pe batrinul Sir Gawain, cavaler al lui Arthur, cautind fiecare sa-si indeplineasca misiunea misterioasa, dar si sa dezlege itele propriului trecut neguros. Calatoria lor prin acel tinut al supranaturalului si al uitarii este transpusa intr-o elegie emotionanta despre memorie, infringeri, loialitate si razbunare.

„Kazuo Ishiguro a creat o lume alternativa, asemenea celei din romanele lui Cormac McCarthy, in care, in ciuda decorului neasteptat si a realitatilor emotionale intilnite, ajungi sa crezi fara cea mai mica ezitare.” ( Financial Times )

„ Uriasul ingropat este un studiu profund al memoriei si al sentimentului de vina, al felului in care ne amintim traumele trecutului.” ( The Guardian )

„Un roman straniu, foarte riscant, cel mai ambitios dintre titlurile publicate de Kazuo Ishiguro in intreaga lui cariera.” ( The New York Times )

Sursa: www.polirom.ro

citeste mai mult
Traducere:
Vali Florescu
Editura:
An aparitie:
2015
Nr. pagini:
304
Limba:
Romana
Cod:
978-973-46-5372-0

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie