Ultima Transhumanta - The Last Transhumance
de Dragos Lumpan
(0 opinii)
Cod produs: WST-1678
Autor: Dragos Lumpan
Editura: Asociatia Fotocabinet &

Pret: 76,00 lei

Ultima Transhumanta - The Last Transhumance, de Dragos Lumpan album de fotografie aparut cu sprijinul Asociatiei Fotocabinet & GAV Carte recomandata de Alexandru Tomescu, in seara evenimen...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)
Ultima Transhumanta - The Last Transhumance
Ultima Transhumanta - The Last Transhumance

(0 opinii)

Pret: 76,00 lei

Ultima Transhumanta - The Last Transhumance, de Dragos Lumpan

album de fotografie aparut cu sprijinul Asociatiei Fotocabinet & GAV

Carte recomandata de Alexandru Tomescu, in seara evenimentului #librarpentruozi , care a avut loc miercuri, 3 februarie 2016, la Libraria Bizantina. „Am inceput acest proiect din mai multe motive. Primul este curiozitatea. Mergand cu trenul sau cu masina am vazut pe camp oi; langa oi e si cate un cioban. Si am fost curios sa aflu cate ceva despre ciobani. Unde dorm, ce mananca, ce fac toata ziua, tot anul… Am aflat ca unii ciobani merg zi de zi cu oile, sute de kilometri intr-un an, dorm unde ii prinde noaptea, sub cerul liber, indiferent de anotimp. Traiesc intr-o alta lume, intr-un alt timp, intr-un calendar cvasi-cosmic.

Ce am descoperit pe parcursul studiului este insa tocmai disparitia transhumantei. De aici si titlul proiectului, “Ultima transhumanta”. Asistam la disparitia unui mod de viata. Ciobanii nu vor sa mai fie ciobani. Sau cel putin nu vor sa mai mearga la drum zi de zi, an de an, toata viata. E mai mult decat o meserie, e un mod de viata greu, foarte greu.”

citeste mai mult
Autor:
An aparitie:
2011
Limba:
Romana/Engleza
Cod:
9789730115710

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie