Torcatoarea de vise
de Patti Smith
(0 opinii)
Cod produs: CFAS1-7144
Autor: Patti Smith
Editura: Polirom

Pret: 22,11 lei

Torcatoarea de vise, Patti Smith - editura Polirom Traducere din limba engleza de Iuliana Dumitru Torcatoarea de vise este un lung poem in proza schitat pe marginea calatoriei initiatice a u...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)
Torcatoarea de vise
Torcatoarea de vise

(0 opinii)

Pret: 22,11 lei

Torcatoarea de vise, Patti Smith - editura Polirom

Traducere din limba engleza de Iuliana Dumitru

Torcatoarea de vise este un lung poem in proza schitat pe marginea calatoriei initiatice a unui artist, de la primele mirari ale copilariei la cautarile tineretii, aduse laolalta si intretesute de privirea ordonatoare a femeii la maturitate.

„ Torcatoarea de vise este manifestul unui artist la mijlocul vietii (Patti Smith a terminat de scris cartea la 45 de ani), care mediteaza asupra lucrurilor trecute si viitoare.” ( Los Angeles Times )

„Patti Smith isi intoarce privirea catre istoria familiei, cautind indicii pentru originea inclinatiilor sale artistice, si isi creioneaza portretul de adult – o hoinara aplecata spre ezoterism, cu jurnalul mereu intr-o mina, cu mintea si inima deschise.” ( Booklist )

„Smith prinde momente ale vietii de adult si le aduce la stadiul unui impresionism atit de enigmatic, incit chiar si cele mai marunte lucruri – prepararea ceaiului, leganatul capului in timp ce coase – capata incarcatura spirituala.” ( The Guardian )

„Primul exemplar din Torcatoarea de vise i l-am oferit tatalui meu. Timpul trecea, iar el tot nu zicea nimic. Era un om frumos, greu de impresionat, asa ca abia daca am indraznit sa sper ca imi va citi textul. Totusi, citiva ani mai tirziu, la scurt timp inainte sa moara, mi-a spus: «Patricia, ti-am citit cartea». Ma asteptam sa primesc cine stie ce critici, nicidecum sa-l aud numind «carte» modestul meu dar. «Scrii bine», mi-a zis si m-a chemat sa bem o cafea. A fost singurul compliment pe care mi l-a facut vreodata. Am fost intrebata daca Torcatoarea de vise e un basm. Mereu am indragit povestile de felul asta, insa ma tem ca a mea nu le seamana. Tot ce contine aceasta carte este adevarul adevarat, redat intocmai. Scrierea ei m-a scos din starea aceea ciudata de apatie si sper ca il va umple cumva si pe cititor de o anume bucurie nelamurita si neasteptata.” (Patti Smith)

Sursa: www.polirom.ro

citeste mai mult
Autor:
Traducere:
Iuliana Dumitru
Editura:
An aparitie:
2015
Nr. pagini:
96
Limba:
Romana
Cod:
978-973-46-5571-7

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie