Teologie ortodoxa si stiinta
de Adrian Lemeni, Pr. Razvan Ionescu
(0 opinii)
Cod produs: C1174
Autor: Adrian Lemeni, Pr. Razvan Ionescu
Editura: Institutul Biblic si de Misiune Ortodoxa

Pret: 28,35 lei

Teologie ortodoxa si stiinta, Adrian Lemeni, Pr. Razvan Ionescu - editura Institutului Biblic si de Misiune Ortodoxa“In aceasta carte, conceputa ca un manual ce ofera repere petnru relizarea...
citeste mai mult

Teologie ortodoxa si stiinta
Teologie ortodoxa si stiinta

(0 opinii)

Pret: 28,35 lei

Teologie ortodoxa si stiinta, Adrian Lemeni, Pr. Razvan Ionescu - editura Institutului Biblic si de Misiune Ortodoxa

“In aceasta carte, conceputa ca un manual ce ofera repere petnru relizarea unui dialog constructive intre stiinta si teologie, Razvan Andrei Iionescu, si Adrian Nicolae Lemeni fac pasi importanti spre promovarea unei noi viziuni, ca unei autentice theoria, menita sa serveasca scopului apologetic al acestui dialog.

Amandoi sunt oameni de stiinta si teologi. Formulandu-si refectiile dintr-o perspectiva neopatristica si recuperand pentru noi theoria indispensabila a Parintilor Bisericii (cei care au integrat pe deplin stiinta timpurilor lor intr-o viziune peroprire a realitatii duhovnicesti), cei doi pun un accent deosebit pe caracterul eclezial al cunoasterii teologice si dezvolta o epistemologie filosifica care mediaza cu success intre cercetarea stiintifica si experienta teologica”. 

In partea intai autorii propun o definire a stiintei si a obiectului ei de activitate la aceasta adaugandu-se o scurta istorie:

“Stiinta reprezinta corpul de cunostinte avand un obiect determinat si recunoscut si o metoda proprie pentru dezvoltarea cunostintelor. Este domeniul organizat al cunoasterii. Este cunoasterea exacta, universala si verificabila, exprimata prin legi.

Ca orice demers de cunoastere, stiinta presupune:

- un obiect al cunoasterii (universul fizic, natura);

- un subiect cunoscator (omul);

- o metoda de dezvoltare a cunoasterii (metoda stiintifica de cunoastere). Stiinta se diferentiaza in chip fundamental de alte moduri de cunostere prin metoda sa, rezultat al unui proces istoric evoutiv si care a presupus eficientizarea continua si critica a demersului de investigare in vederea obtineri obiectivitatii maxime”(pag. 17) 

citeste mai mult
Nr. pagini:
522
Limba:
Romana
Cod:
9789736161032

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie