Libraria Bizantina / Vezi toate / Carte / Religie / Morala crestina / Teologia morala ortodoxa vol. 2. Morala speciala
Teologia morala ortodoxa vol. 2. Morala speciala
de Nicolae Mladin, Orest Bucevschi, Contantin Pavel, Ioan Zagrean
(0 opinii)
Cod produs: C1130
Autor: Nicolae Mladin, Orest Bucevschi, Contantin Pavel, Ioan Zagrean
Editura: Reintregirea – Alba Iulia

Pret: 21,00 lei

Teologia morala ortodoxa vol. 2. Morala speciala, de Nicolae Mladin, Orest Bucevschi, Contantin Pavel, Ioan Zagrean - Editura ReintregireaOmul este o fiinta psihofizica, de aceea si cultul e...
citeste mai mult

Teologia morala ortodoxa vol. 2. Morala speciala
Teologia morala ortodoxa vol. 2. Morala speciala

(0 opinii)

Pret: 21,00 lei

Teologia morala ortodoxa vol. 2. Morala speciala, de Nicolae Mladin, Orest Bucevschi, Contantin Pavel, Ioan Zagrean - Editura Reintregirea

Omul este o fiinta psihofizica, de aceea si cultul este: cult intern si cult extern. 

Cultul intern este concentrat in cele trei virturi teologice: credinta, nadejdea si dragostea, dintre care cea mai mare este dragostea. Intr-adevar, virtutile acestea se numesc teologice tocmai pentru ca se refera nemijlocit la Dumnezeu. Obiectul spre care se indreapta este Dumnezeu. Motivul lor este tot Dumnezeu: credem, nadajduim, iubim pentru ca Dumnezeu e adevar, credincios fagaduintei Sale si desavarsit. In al treilea rand, aceasta unire nu e posibila daca mai inainte nu ni s-a deschis Dumnezeu noua, nu si-a revarsat harul Sau peste noi. El este Cel ce ne cheama si noi ii raspundem in credinta. 

El este izvorul credintei. El este Cel ce fagaduieste si noi raspundem in nadejde. El este zamislitorul nadejdii. El este Cel ce ne-a iubit intai si noi ii raspundem in iubire. El este datatorul iubirii. 

Cultul extern se manifesta in diferite feluri. Astfel, el a fost impartit in cult extern direct si cult extern indirect. Primul se refera in chip nemijlocit la Dumnezeu, celalalt in mod mijlocit, adica prin sfinti.

citeste mai mult
Coperta:
Brosata
Dimensiuni:
15,5 x 22, cm
Nr. pagini:
355
Limba:
Romana
Cod:
973-8252-25-0

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie