Icoana Sf. Mare Mucenic Pantelimon - Icoana cu foita de aur

Teologia dogmatica Manual pentru Seminariile teologice de Pr. prof. dr. Isidor TODORAN, Arhid. Prof. dr. Ioan ZAGREAN

0 opinii / Scrie o opinie
  • 23,10 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Pr. prof. dr. Isidor TODORAN, Arhid. Prof. dr. Ioan ZAGREAN

Teologia dogmatica – Manual pentru Seminariile teologice

Editura Renasterea, Cluj-Napoca - 2009

Editia a noua

Tiparita cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Bartolomeu, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului si Clujului, Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului

Pret 23,10 Lei

 

Extras/ Arta ca expresie a sufletului unui popor

Daca arta este produsul unei personalitati geniale, ale caror creatii se impun peste granitele de loc si de timp, ele dobandind astfel un caracter universal, nu-i mai putin adevarat ca ea – fie ca e vorba de arta populara, fie de cea culta – reprezinta in continutul ei sufletul unui popor. De aceea creatiile artistice, indiferent de felul lor, sunt pretuite si stimulate astazi, deoarece in ele se oglindesc capacitatile artistice ale poporului respectiv, calitatile lui psihice si trecutul lui plin de glorie si suferinte. Si adeseori creatiile artistice populare sunt legate si de trecutul religios al poporului nostru, legate de sarbatorile Craciunului , Anului Nou si Bobotezei: minunatele colinde, plugusorul, irozii, vasilica, turca si altele.

Iata de ce, fie ca e vorba de creatiile artistice ale unor mari personalitati, fie de creatiile populare, arta care sta in slujba religiei dobandeste prin aceasta un plus de frumusete spirituala, care intr-adevar il ridica pe om spre zarile unei lumi ideale, mai frumoasa, mai buna si mai dreapta, spre care aspiram cu totii.

Extras/ p. 35

4. Religia pretinde adeptilor sai nu numai participare la actele de cult, ci si anumite actiuni practice, anumite fapte morale, iar prin cult ea intareste si indupleca vointa credinciosilor spre asemenea actiuni.

SPECIFICATII

Editura Renasterea