Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Tanarul Stalin

0 opinii / Scrie o opinie
  • 46,19 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Tanarul Stalin, de Simon Sebag Montefiore - editura Polirom

Tinarul Stalin a fost distins cu Premiul Costa pentru biografie, premiul pentru cea mai buna biografie acordat de Los Angeles Times si Premiul Bruno Kreisky pentru literatura politica Aceasta carte a aparut cu sprijinul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc. „Toti tinerii sint la fel”, spunea Stalin, „deci ce rost are sa scrii... despre tinarul Stalin?”.

Si totusi se insela: el fusese intotdeauna altfel. Tineretea sa a fost dramatica, aventuroasa si iesita din comun, cu siguranta mai tumultuoasa decit a lui Lenin sau Trotki. Simon Sebag Montefiore spune povestea fascinanta a unui baiat carismatic si periculos si a carierei lui de revolutionar, bandit, poet romantic, viitor preot, sot si amant pasionat si politician nemilos, care avea sa creeze imperiul sovietic dupa chipul si asemanarea sa. Rezultatul mai multor ani de cercetari ale arhivelor de la Moscova si din Georgia, Tinarul Stalin dezvaluie secretele vietii politice si personale a viitorului conducator al Uniunii Sovietice si a apropiatilor sai.

„Excelent documentat... Portretul lui Stalin care se contureaza in aceste pagini este mai cuprinzator, mai plin de culoare, mai terifiant si mai convingator decit oricare dintre cele schitate pina acum.” ( The New York Review of Books )

Din cuprins: Soso, minunea lui Keke • Stalin, omul din subterana: Konspiratiia • 1905: Vulturul muntilor. Stalin il intilneste pe Lenin • Distractii la inchisoare – curse de paduchi, crima si nebunie • Viena 1913: minunatul georgian, pictorul austriac si batrinul imparat • 1917 toamna: Soso si Nadia

Sursa: www.polirom.ro

SPECIFICATII

Traducere Justina Bandol
An aparitie 2015
Nr. pagini 408
Limba Romana
Cod 978-973-46-5317-1