Spovedanie la Tanacu
de Tatiana Niculescu Bran
(0 opinii)
Cod produs: CFAU-2741
Autor: Tatiana Niculescu Bran
Editura: Humanitas

Pret: 24,09 lei

In toamna anului 2005, „povestea de la Tanacu" nu a tinut doar pagina intai a ziarelor din Romania, ci a facut turul mapamondului. Tara noastra reusea din nou sa uimeasca lumea: in secolul 2...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)
Spovedanie la Tanacu
Spovedanie la Tanacu

(0 opinii)

Pret: 24,09 lei

In toamna anului 2005, „povestea de la Tanacu" nu a tinut doar pagina intai a ziarelor din Romania, ci a facut turul mapamondului.

Tara noastra reusea din nou sa uimeasca lumea: in secolul 21, intr-o manastire din Moldova, o tanara cu tulburari psihice murise, legata pe o cruce improvizata, in urma unei exorcizari. Nimeni nu a inteles exact despre ce fusese vorba. Unii i-au acuzat pe staret si pe maicile care, in zilele noastre, s-au dedat la un ritual medieval.

Altii, pe medicii care n-au preluat cazul Irinei in toata complexitatea lui medicala si sociala. Cartea Tatianei Niculescu Bran reconstituie in detalii cum se naste o drama cand pe aceeasi scena se intalnesc copii traumatizati afectiv din orfelinatele lui Ceausescu, un preot hirotonit in graba, medici obositi, coruptii locali, pedofili occidentali. Procesul nascut in jurul acestei stranii si teribile morti nu s-a incheiat.

Ca intr-o tragedie antica, toti cei implicati par sa vina in fata judecatorului cu bucata lor de adevar si dreptate. Numai istoria care, in mutilarea lor, i-a facut pe toti cu putinta, ramane nejudecata. In paginile acestei carti, o ziarista cu o experienta de peste 10 ani se intalneste cu o scriitoare de prima mana pentru a ne pune in fata o Romanie care incearca sa evadeze din eternitatea ei. ( Gabriel Liiceanu)

citeste mai mult
Editura:
An aparitie:
2006
Limba:
Romana
Cod:
9789735021191

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie