Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Spirit si libertate. Incercare de filosofie crestina

0 opinii / Scrie o opinie
  • 51,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Nikolai BERDIAEV
Spirit si libertate. Incercare de filosofie crestina
Editura Paideia, 2016
Traducere de Stelian LACATUS
Posfata de Gheorghe VLADUTESCU
 

Extras/ Motto
„Dar vine ceasul, si acum a si venit, cand inchinatorii adevarati se vor inchina Tatalui in Duh si in Adevar, fiindca astfel de inchinatori doreste si Tatal. Dumnezeu este Duh si cine se inchina Lui, trebuie sa I se inchine in Duh si Adevar.”
Ioan IV, 23-24.
Extras/ Introducere 
In cartea sa „Pelerinul Absolutului”, Leon Bloy afirma ca : „Suferinta trece, dar ca am suferit nu trece niciodata.” Trebuie dat acestui aforism remarcabil sensul cel mai larg. Putem depasi experienta vietii, dar experienta traita ramane pentru totdeauna zestrea omului si maretia realitatii din viata spirituala. Nu este nicio posibilitate sa stergi faptul trait. Ceea ce a fost, continua sa existe sub o forma transfigurata. Omul nu este o fiinta absolut implinita, se formeaza si se creeaza in experienta vietii, in lupta spirirtului, in probele destinului.
Omul nu e decat planul lui Dumnezeu.
Crestinismul ne invata ca trecutul se poate depasi si poate fi invins, poate fi rascumparat, ispasit si iertat; nasterea intr-o noua viata e posibila. [...]
Dumnezeu asteapta de la mine un act de libertate, o creatie libera. Libertatea si creatia mea sunt ascultarea de vointa secreta a lui Dumnezeu, Care asteapta de la om altceva si mult mai mult decat se intelege in mod obisnuit vorbind despre vointa Sa. Poate ar trebui sa se ocupe, nu de metafizica abstracta a lui Dumnezeu, ci mai ales de psihologia concreta a lui Dumnezeu.
 

SPECIFICATII

Traducere Stelian Lacatus
An aparitie 2009
Limba Romana
Cod 978-973-596-557-0