Sotii si concubine
de Su Tong
(0 opinii)
Cod produs: CFAS1-7152

Pret: 26,92 lei

Sotii si concubine , Su Tong - editura Polirom Traducere din limba chineza si note de Ionela Voicu Autor distins cu Man Asian Literary Prize 2009 Nuvela „Sotii si concubine” a inspirat scena...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)

Sotii si concubine , Su Tong - editura Polirom Traducere din limba chineza si note de Ionela Voicu Autor distins cu Man Asian Literary Prize 2009

Nuvela „Sotii si concubine” a inspirat scenariul filmului Raise the Red Lantern , nominalizat la Oscar (1991) si cistigator al premiului Bafta (1993). Lumea lui Su Tong este lumea burgheziei decadente, un rol insemnat revenindu-le tinerelor din prima jumatate a secolului XX si din perioada Revolutiei Culturale lansate de Mao Zedong. Songlian, protagonista nuvelei care da titlul volumului, este o tinara de 19 ani care abandoneaza studiile universitare dupa sinuciderea tatalui. Ea devine a patra sotie a lui Chen Zuoqian, un comerciant de virsta mijlocie, naratiunea explorind relatiile cu membrii familiei Chen, mai ales cu sotiile mai in virsta ale stapinului, pentru ca in final sa scoata la iveala adulterul, pedeapsa si nebunia.

Ciclul „Viata de femeie” creioneaza o analiza psihologica profunda a vietii unei femei, de la ipostaza de tinara frumoasa care isi cauta fericirea in bratele unui barbat bogat pina la cea de batrina paralizata care traieste cu nostalgia scurtei cariere de actrita. „O altfel de viata” aduce in prim-plan doua surori a caror relatie simbiotica va sfirsi cu imbolnavirea uneia dintre ele atunci cind cealalta decide sa se casatoreasca. „Arta gradinaritului”, cea de-a patra poveste, arata cum absurdul si banalitatea unei situatii pot lua proportiile unei tragedii, traite diferit de fiecare dintre membrii unei familii bogate.

„Ce admir cel mai mult la Su Tong sint stilul delicat si totusi bizar, tusele retinute, dar sigure. Scriitura sa este proba unui adevarat talent literar.” (Anchee Min)

„O remarcabila si subtila poveste a sufletului feminin, cu elemente de melodrama specifice literaturii de inalta clasa.” ( New York Times Book Review)

„O carte in care femeile si barbatii ajung sa fie ireversibil marcati de locul si timpul in care traiesc.” ( Kirkus Reviews )

Sursa: www.polirom.ro

citeste mai mult
Autor:
Su Tong
Editura:
Polirom
An aparitie:
2015
Nr. pagini:
256
Limba:
Romana
Cod:
978-973-46-5468-0

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie