Solutia Schopenhauer
de Irvin D. Yalom
(0 opinii)
Cod produs: CFAS1-7295
Autor: Irvin D. Yalom
Editura: Vellant

Pret: 43,00 lei

Irvin D. Yalom    |    Solutia SchopenhauerVELLANT, 2010Traducere din limba engleza si note de Ciprian SIULEA||||Extras din primul capitol – p. 11Fiecare gura de aer trasa in piept tine la d...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)
Solutia Schopenhauer
Solutia Schopenhauer

(0 opinii)

Pret: 43,00 lei

Irvin D. Yalom    |    Solutia Schopenhauer

VELLANT, 2010

Traducere din limba engleza si note de Ciprian SIULEA

||||

Extras din primul capitol – p. 11

Fiecare gura de aer trasa in piept tine la distanta moartea care impieteaza constant asupra noastra... Moartea trebuie sa triumfe, in cele din urma, deoarece a devenit soarta noastra prin nastere, iar ea se joaca doar pentru scurta vreme cu prada sa, inainte de a o inghiti. Totusi, noi ne continuam viata cat mai mult posibil, cu multa pasiune si solicitudine, exact asa cum suflam un balon de sapun cat mai mult timp, facandu-l cat mai mare cu putinta, desi stim sigur ca va plesni.

Julius cunostea predicile despre moarte si viata mai bine decat oricine altcineva. Era de acord cu stoicii, care spuneau ca „de indata ce ne nastem, incepem sa murim”, si cu Epicur, care sustinea ca „acolo unde eu sunt, moartea nu este, iar unde este moartea, nu mai sunt eu. Asa ca, de ce m-as teme de moarte?”. Ca doctor si psihiatru , avusese ocazia sa sopteasca chiar aceste consolari la urechile muribunzilor.

Desi considera ca aceste reflectii sumbre ajuta pacientii, niciodata nu le privise ca avand legatura cu el. Cel putin nu pana in urma cu patru saptamani, cand un moment teribil ii schimbase viata pentru totdeauna.

Aceasta se intamplase in timpul examenului medical anual care devenise rutina. Medicul sau, Herb Katz – vechi prieten si coleg de medicina – tocmai terminase sa-l examineze si, ca de fiecare data, ii spuse lui Julius sa se imbrace si sa vina in biroul sau pentru discutarea rezultatelor.

Herb se aseza la birou, rasfoind energic dosarul lui Julius.

„In ansamblu, situatia arata destul de bine pentru un barbat de saizeci si cinci de ani. Prostata e putin marita, dar si a mea e la fel. Analiza sangelui, nivelul colesterolului si al lipidelor arata bine; medicamentele si regimul tau au dat rezultate. Uite o reteta pentru Lipitor, care, impreuna cu joggingul, ti-a scazut suficient colesterolul. Asa ca poti sa mai rasufli putin: mai mananca si un ou, din cand in cand. [...]”

[...] „Poate sa ti le arda pe cele dizgratioase, cu o picatura de azot lichid. Si mie mi-a scos cateva luna trecuta. Nu e mare lucru, dureaza vreo cinci sau zece minute. Acum fac asta si multi medici generalisti. Mai ai si pe spate una la care as vrea sa se uite: tu nu o poti vedea; e exact sub partea laterala a omoplatului din dreapta. Arata altfel decat celelalte; e pigmentata neuniform si cu margini difuze. Probabil nu e nimic, dar mai bine sa verifice si el. Bine, amice?”

„Probabil nu e nimic, dar mai bine sa verifice si el.” Julius sesizase incordarea si nonsalanta fortata din vocea lui Herb.

460 (1458)


citeste mai mult
Traducere:
Traducere din limba engleza si note de Ciprian SIULEA
Editura:
An aparitie:
2010
Dimensiuni:
13 x 20 cm
Nr. pagini:
448
Limba:
Romana
Cod:
978-973-1984-26-1

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie