Sinaxarul Mare al lunii iunie
de Arhim. Constantin Chirila (coord.)
(0 opinii)
Cod produs: C1425
Autor: Arhim. Constantin Chirila (coord.)
Editura: Doxologia

Pret: 144,99 lei

Sinaxarul Mare al lunii iunie, coordonator Arhim. Constantin Chirila - Editura DoxologiaEditia de fata a Sinaxarului Mare reprezinta, dupa datele pe care le detinem, cea mai cuprinzatoare co...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)
Sinaxarul Mare al lunii iunie
Sinaxarul Mare al lunii iunie

(0 opinii)

Pret: 144,99 lei

Sinaxarul Mare al lunii iunie, coordonator Arhim. Constantin Chirila - Editura Doxologia

Editia de fata a Sinaxarului Mare reprezinta, dupa datele pe care le detinem, cea mai cuprinzatoare colectie aghiografica a Bisericii Ortodoxe, alcatuita pe baza Sinaxarului Mare grecesc si a editiei publicate in SUA, aceasta din urma avand avantajul de a cuprinde Vietile unor Sfinti si Cuviosi care nu se afla in varianta greaca.

in editia romana a Sinaxarului Mare, pentru rarele situatii in care textul editiilor originale era deficitar, ne-am folosit de colectia Vietile Sfintilor (editia ingrijita de Parintele Arhimandrit Ioanichie Balan). Vietile Sfintilor romani au fost preluate, in general, din lucrarea Pr. Prof. Mircea Pacurariu, Sfinti daco-romani si romani, publicata la Editura Trinitas a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei in anul 1994. De asemenea, am introdus in lucrarea noastra Vietile unor Sfinti de origine slava (rusi, sarbi, georgieni, bulgari etc.), precum si Vietile unor Sfinti de origine apuseana, care au trait inainte de Schisma din 1054 si a caror dreapta credinta a fost probata de Sinoadele Ecumenice si de alte Sinoade ortodoxe.

Editia in limba romana a Sinaxarului Mare este ingrijita de Arhim. Constantin Chirila. Traducerea volumului pe luna Iunie a fost realizata de Dragos Dasca.

citeste mai mult
Traducere:
Dragos Dasca
Editura:
An aparitie:
2015
Coperta:
Cartonata
Dimensiuni:
20,5 x 29 cm
Nr. pagini:
826
Limba:
Romana
Cod:
978-606-8278-14-8

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie