Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Sharon SALZBERG |Iubirea reala. Arta unei conexiuni constiente

0 opinii / Scrie o opinie
  • 45,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Sharon SALZBERG    |    Iubirea reala    Arta unei conexiuni constiente

Curtea Veche, 2019

Colectia Biblioterapia

Traducere din engleza de Cezar FLOREA

||||

Dedicatie

Profesoarei mele, Nani Bala Barua (Dipa Ma),

care a suferit grele pierderi

si care a dobandit puterea iubirii nemarginite

Extras din Introducere – In cautarea iubirii

Iubirea da la o parte mastile fara de care

ne temem ca nu putem trai, dar in spatele

carora stim ca nu putem trai.

                                             JAMES BALDWIN

Inca din copilarie am auzit o multime de povesti despre iubire. Ne asteptam ca iubirea sa ne ofere exaltare, fericire, extaz, inflacarare, tandrete, confort, siguranta si inca multe altele – toate deodata.

Mintile ne sunt bombardate prea des cu imagini din cultura pop care echivaleaza iubirea cu sexul sau romantismul, livrate le pachet cu fulgere si raze de luna stralucitoare. Din cauza acestei conceptii privitoare la iubire ajungem sa spunem si sa facem lucruri in care, de fapt, nu credem. Ne determina sa ne agatam cu frenezie de relatii care ne schimba, ne provoaca sau ne scapa printre degete. In librariile mari exista adesea o sectiune a cartilor pe tema iubirii, care este, in realitate, doar una despre relatiile romantice – carti despre cum iti fauresti o relatie, cum sa o pastrezi si sa o imbunatatesti. Asa cum mi-a spus odata un editor, „piata iubirii e suprasaturata”.

Putem sa ne gandim ca vom primi portia de iubire pe care o meritam, ceea ce ar fi posibil sa insemne foarte putin. „Pur si simplu nu am noroc in dragoste” sau „Am fost prea ranit ca sa mai iubesc”. Putem sa devenim atat de cinici (uneori ca o masca in spatele careia ascundem singuratatea sau o inima franta), incat sa indepartam cu totul iubirea, socotind-o numai o iluzie jalnica.

SPECIFICATII

Traducere Traducere din engleza de Cezar FLOREA
An aparitie 2019