Libraria Bizantina / Vezi toate / Carte / Religie / Parintii Bisericii / Religie / Colectii / PSB / Sfantul Vasile cel Mare. Scrieri dogmatice si exegetice. PSB 4
Sfantul Vasile cel Mare. Scrieri dogmatice si exegetice. PSB 4
de Sf. Vasile cel Mare
(0 opinii)
Cod produs: CTP-1867
Autor: Sf. Vasile cel Mare
Editura: Basilica

Pret: 67,00 lei

SFANTUL  VASILE CEL MARE | SCRIERI DOGMATICE SI EXEGEZE,  VOLUMUL IV. Editura Basilica a Patriarhei Romane – Bucuresti, 2009. COLECTIA PARINTI SI SCRIITORI BISERICESTI. Traducere din limba g...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)
Sfantul Vasile cel Mare. Scrieri dogmatice si exegetice. PSB 4
Sfantul Vasile cel Mare. Scrieri dogmatice si exegetice. PSB 4

(0 opinii)

Pret: 67,00 lei

SFANTUL  VASILE CEL MARE | SCRIERI DOGMATICE SI EXEGEZE,  VOLUMUL IV. 
Editura Basilica a Patriarhei Romane – Bucuresti, 2009. 
COLECTIA PARINTI SI SCRIITORI BISERICESTI. 


Traducere din limba greaca de Ierom. Policarp PIRVULOIU si PR. Dumitru FECIORU. 
Revizuirea traducerii realizata de Pr. Dumitru FECIORU, de Adrian MURARU si Ierom. Policarp PIRVULOIU. 
Studii introductive de Ierom. Policarp PIRVULOIU. 
Note de Ierom. Policarp PIRVULOIU, Dumitru FECIORU si Adrian MURARU. 
Carte tiparita cu binecuvantarea Preafericitului Parinte DANIEL Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane. 

Extras din Capitolul II – Despre botez, Cartea I, Cuvantul al II-lea, paragraful 3, p.209:
Daca insa lipseste o singura invatatura dintre acestea, este evident ca sunt primejduite si celelalte. Caci spune Domnul: “Nicio iota sau o virgula nu vor trece din Lege pana ce se vor implini toate”. Cu atat mai mult [o iota] din Evanghelie, fiindca Domnul Insusi ne-o spune: “Cerul si pamantul vor trece, insa cuvintele Mele nu vor trece”. Despre acestea ne incredinteaza si Apostolul Iacov, cu claritate, prin cuvintele: “Cine ar implini toata Legea, dar va gresi fata de o singura [porunca], va fi vinovat fata de toate”.
A invatat sa vorbeasca astfel datorita celor pe care le –a spus Domnul,cand, dupa ce l-a numit fericit si dupa marturisirea si fagaduintele cele mai presus de oameni, l-a amenintat pe Apostolul Petru: “Daca nu te vei spala nu vei avea parte impreuna cu Mine”.
Iar, pe de alta parte, Apostolul Pavel, “implinind in trupul sau lipsurile necazurilor lui Hristos pentru trupul Sau”, care este Biserica, vorbind in Hristos, marturiseste ca acela care a cazut sub osanda mortii nu se poate invrednici de Imparatia cerurilor. Altadata spune mai raspicat: “Cei care savarsesc acestea sunt vrednici de moarte”; Dar [sa observam faptul ca] nu a spus: “Cei care fac acestea”, ci: “Cei care savarsesc unele ca acestea nu vor mosteni Imparatia cerurilor”; si iarasi, in mod cuprinzator: “Fiindca nedreptii nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu”; si in alta parte la fel.
Insusi Domnul nostru Iisus Hristos, in Evanghelia dupa Luca, zice: “Nimeni, punand mana pe plug si intorcandu-se indarat, nu este potrivit pentru Imparatia lui Dumnezeu”. In acestea trebuie sa observam ca nu pentru multe pacate, ci si pentru unul singur, osanda este infricosatoare si nestramutata. Si aceasta fiindca, desi apartine celor ingaduite, aceasta fapta nu aduce cu sine decat o simpla intarziere a supunerii darorate Stapanului din mai multe motive, supunere care trebuie sa fie lipsita de dezvinovatire, foarte grabnica si de neclintit.

citeste mai mult
Editura:
An aparitie:
2011
Limba:
Romana
Cod:
978-606-8141-52-7

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie