Sfantul Teofan Marturisitorul. Cronografia. PSB 7
de Sf. Teofan Marturisitorul
(0 opinii)
Cod produs: CTP-1881
Autor: Sf. Teofan Marturisitorul
Editura: Basilica

Pret: 70,50 lei

SFANTUL  TEOFAN MARTURISITORUL | CRONOGRAFIA, SERIE NOUA, VOLUMUL VII. Editura Basilica a Patriarhei Romane – Bucuresti, 2012. COLECTIA PARINTI SI SCRIITORI BISERICESTI. Traducere din limba ...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)
Sfantul Teofan Marturisitorul. Cronografia. PSB 7
Sfantul Teofan Marturisitorul. Cronografia. PSB 7

(0 opinii)

Pret: 70,50 lei

SFANTUL  TEOFAN MARTURISITORUL | CRONOGRAFIA, SERIE NOUA, VOLUMUL VII. 
Editura Basilica a Patriarhei Romane – Bucuresti, 2012. 
COLECTIA PARINTI SI SCRIITORI BISERICESTI. 


Traducere din limba greaca, studiu introductiv si note de Mihai TAPU. 
Carte publicata cu binecuvantarea Preafericitului Parinte DANIEL Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane. 

Extras de la p. 47:
In acelasi an (317, n.n. LB), Sfantul Constantin a trimis-o in Ierusalim pe fericita Elena cu bani si soldati pentru a cauta Crucea cea de viata datatoare a Domnului.Macarie, patriarhul Ierusalimului, intalnindu-se cu imparateasa cu cinstea cuvenita, a cautat impreuna cu ea doritul lemn facator de viata, cu liniste, rugaciuni insemnate si posturi. Facandu-se acestea, s-a aratat in scurta vreme de la Dumnezeu locul, indicandu-i-se aceluias Macarie [locul] in care se inaltau templul si statuia demonului necurat Afrodita, pe care, imputernicita cu autoritatea imperiala, de Dumnezeu incununata Elena le-a daramat in scurta vreme, sapand din temelii cu o multime de mesteri si aruncand pamantul. Acest [templu fusese] zidit in chip stralucit de catre Aelius Hadrianus.
Indata s-au aratat Sfantul Mormant si locul “Capatanii” si, inspre rasarit, aproape de acestea, trei cruci ingropate.Cercetand, au gasit si cuiele. Dar nestiind care va fi fost Crucea Domnului si intristandu-se foarte fericita Elena, episcopul cel pe drept numit Macarie a dezlegat problema prin credinta. Caci, aducand o femeie din cele de vaza care era deznadajduita si aproape pe moarte si luand fiecare cruce, au descoperit-o pe cea a Domnului. Caci numai ce umbra acesteia a atins-o pe bolnava si indata cea fara suflare si nemiscata s-a ridicat imediat prin puterea dumnezeiasca, slavindu-L pe Dumnezeu cu glas mare.
Preaevlavioasa Elena, luand Lemnul datator de viata cu teama si mare bucurie, o parte [din el], alaturi de cuie, a dus-o fiului [ei], iar cealalta [parte], asezata intr-o caseta de argint, a inmanat-o episcopului Macarie spre pomenirea generatiilor viitoare. Atunci a poruncit sa se zideasca biserici la Sfantul Mormant, la [locul] “Capatanii” si in numele fiului ei, in locul unde s-a gasit Lemnul datator de viata, la Betleem si pe Muntele Maslinilor. Si astfel a revenit la prealaudatul Constantin; intampinand-o cu bucurie pe aceasta, a asezat partea din Lemnul datator de viata intr-o cutie de aur, pe care episcopului spre pastrare. Iar dintre cuie, pe unele le-a batut in coiful sau, iar pe celelalte le-a amestecat in zabala calului sau, ca sa se implineasca cele spuse de proorocul care zice: “In ziua aceea va fi Sfantul Domnului atotputernic pe zabala calului”.

citeste mai mult
Editura:
An aparitie:
2012
Limba:
Romana
Cod:
978-606-8141-76-3

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie