Sfantul Nil al Ancirei | Epistole
de Sfantul Nil al Ancirei
(0 opinii)
Cod produs: LB-2019-0602
Autor: Sfantul Nil al Ancirei
Editura: Doxologia

Pret: 76,00 lei

Sfantul Nil al Ancirei    |    EpistoleDOXOLOGIA – Iasi, 2019Colecta Patristica – Traduceri, 24Traducere, note si studiu introductiv Arhim. Nathanael NEACSUCarte tiparita cu binecuvantarea I...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)
Sfantul Nil al Ancirei | Epistole
Sfantul Nil al Ancirei | Epistole

(0 opinii)

Pret: 76,00 lei

Sfantul Nil al Ancirei    |    Epistole

DOXOLOGIA – Iasi, 2019

Colecta Patristica – Traduceri, 24

Traducere, note si studiu introductiv Arhim. Nathanael NEACSU

Carte tiparita cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului TEOFAN, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei

||||

Extras din Cartea I – 1. Catre Ptolemeu sincliticul

Dumnezeu, mai inainte de veacul ce va sa fie, a daruit monahilor atata har, incat acestia sa nu doreasca slava cea de la oameni, nici sa pofteasca vreuna din vredniciile acestei lumi. Si tainuindu-se adesea, invata sa treaca neobservati de oameni, amestecandu-se cu buna stiinta printre cei mai simpli si mai slabi dintre frati. Totusi in anumite imprejurari, fie de voie, fie fara de voie, multi dintre cei mari, care se bucura de toata cinstea acestei lumi, ii cauta pe acesti smeriti calugari spre a fi izbaviti de primejdii aducatoare de moarte, dobandind atat mantuirea cea vremelnica, cat si pe cea vesnica. Caci dumnezeiasca pronie ii indeamna pe mai marii [lumii] ca fie de voie, fie fara de voie, sa alerge pentru ajutor la acesti umili frati ai lor si sa se mantuiasca.

2. Catre acelasi

De multe ori ai rugat a mea smerenie, indemnandu-ma sa-ti scriu, si nu m-am aratat nepasator fata de aceasta. Asadar, a zis cineva mai inainte de noi ca cuvantul cel in acord cu memoria nescrisa [a traditiei] se pastreaza in Biserica, asa cum la inceput Iudeea a avut drept locuitor ca om pe Adam cel intai-zidit, care s-a asezat in tara cea sfanta [Iudeea] spre mangaierea [sa] pentru cele de care a fost lipsit dupa izgonirea din Paradis. Intru inceput, deci, Palestina a primit pe [primul] om mort, iar in acest pamant Adam si-a ispasit pedeapsa.

citeste mai mult
Traducere:
Traducere, note si studiu introductiv Arhim. Nathanael NEACSU
Editura:
An aparitie:
2019

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie