Scrisori despre Tractatus
de Ludwig Wittgenstein
(0 opinii)
Cod produs: C799

Pret: 30,83 lei

Volumul de fata cuprinde scrisorile lui Ludwig Wittgenstein catre Bertrand Russell, G.E. Moore, Paul Engelmann si Ludwig von Ficker, din perioada genezei lucrarii Tractatus Logico-Philosophi...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)

Volumul de fata cuprinde scrisorile lui Ludwig Wittgenstein catre Bertrand Russell, G.E. Moore, Paul Engelmann si Ludwig von Ficker, din perioada genezei lucrarii Tractatus Logico-Philosophicus si pana la inceputul anilor '20, cand, dupa mai multe incercari nereusite, cartea a vazut in sfarsit lumina tiparului. 

Sunt antologate aici, deopotriva, doua texte timpurii care preceda dezvoltarile logice din Tractatus. Menite a fi citite exclusiv de Bertrand Russell, ele pot fi la fel de bine socotite ca fiind tot niste scrisori. „Introducerea“ lui Russell la Tractatus apare de asemenea, acum, in traducere romaneasca. 

In toate aceste texte, puse laolalta, transpare legatura – atat de vie la Wittgenstein – dintre problemele logicii si fundalul lor existential.

„Dar cum pot eu sa fiu logician, daca nu sunt inca om? Trebuie, mai intai de toate, sa ma clarific pe mine insumi!“

„Opera mea consta din doua parti: din ceea ce se afla scris in ea si din tot ceea ce nu am scris. Si tocmai aceasta a doua parte este cea importanta.“ (Ludwig WITTGENSTEIN)

citeste mai mult
Autor:
Ludwig Wittgenstein
Traducere:
Catalin Cioaba, Andreea Esanu
Editura:
Humanitas
An aparitie:
2013
Limba:
Romana
Cod:
9789735035723

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie