Libraria Bizantina / Vezi toate / Carte / Dictionare si Enciclopedii / Sase sasi in sase saci. Manual de dictie
Sase sasi in sase saci. Manual de dictie
de Carmen Ivanov
(0 opinii)
Cod produs: C115
Autor: Carmen Ivanov
Editura: Favorit

Pret: 83,00 lei

Carmen IVANOV    |    Sase sasi in sase saci. Manual de dictieEditura Favorit, 2013||||Extras de la p. 15 – din capitiolul Ce este dictia?In sensul de baza, dictie se refera la vocabularul s...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)
Sase sasi in sase saci. Manual de dictie
Sase sasi in sase saci. Manual de dictie

(0 opinii)

Pret: 83,00 lei

Carmen IVANOV    |    Sase sasi in sase saci. Manual de dictie

Editura Favorit, 2013

||||

Extras de la p. 15 – din capitiolul Ce este dictia?

In sensul de baza, dictie se refera la vocabularul si stilul de exprimare in poezie sau proza ale autorului/ vorbitorului. In sensul contemporan insa, dictie defineste arta (si stiinta) de a vorbi clar, astfel incat fiecare cuvant sa fie auzit si inteles perfect, in intreaga sa complexitate, de catre interlocutor. Aceasta definitie inglobeaza conceptele de pronuntie si ton si deviaza de la vocabular si stil.

Dictia este un camp de studiu vast, cu aplicatii multiple. Orice persoana care doreste sa activeze cu succes in domenii in care vorbirea in public este esentiala, trebuie sa stapaneasca perfect dictia, vocabularul si sintaxa, printre multe altele.

Din fericire, cei care sesizeaza imperfectiuni in vorbire si dictie au sansa de a le corecta, pentru ca, desi nu suntem perfecti, suntem perfectibili. Astfel, orice defect de vorbire poate fi corectat prin diverse tehnici si exercitii special concepute pentru fiecare sunet in parte.

Extras din capitolul Ce este fonemul?

Fonemul este cea mai mica unitate sonora a limbii, care are functia de a diferentia cuvintele intre ele, precum si formele gramaticale ale aceluiasi cuvant. De asemenea, atunci cand vine vorba despre dictie, consideram ca fonemul reprezinta sunetul pronuntat perfect. De pilda, daca vei asculta o persoana care rosteste corect sunetul r si o alta persoana, cu o fonatie afectata de graseiere, care rosteste acelasi sunet r, vei auzi de fapt doua interpretari total diferite: un fonem si un alofon. Cu alte cuvinte, ambele persoane proiecteaza mental acelasi sunet in varianta sa perfecta, dar atunci cand il emit, una dintre variante este gresita.

286 (2140)

citeste mai mult
Autor:
Editura:
An aparitie:
2013
Nr. pagini:
272
Limba:
Roman
Cod:
978-606-93475-0-8

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie