Libraria Bizantina / Carte / Psihologie / Generala / Reproducerea asistata. Aspecte inconstiente
Reproducerea asistata. Aspecte inconstiente
de Mali Mann (coord.)
(0 opinii)
Cod produs: CPGE-2790

Pret: 29,00 lei

Reproducerea asistata. Aspecte inconstiente , coordonator Mali Mann - Editura Trei Tot mai multe cupluri apeleaza astazi la tehnici de reproducere artificiala. Ritmul stresant al vieţii și d...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)

Reproducerea asistata. Aspecte inconstiente , coordonator Mali Mann - Editura Trei

Tot mai multe cupluri apeleaza astazi la tehnici de reproducere artificiala. Ritmul stresant al vieţii și decizia amanata de a avea copii conduc la diminuarea sanselor de fecundare naturala. Psihologia si psihanaliza ne-au demonstrat insa ca intre minte si corp exista influenţe reciproce, astfel ca unele situaţii de viata insuficient inţelese pot lasa urme adanci la nivel mental si somatic. Ce se intampla in psihicul protagonistilor in tot acest proces de aducere pe lume a unei noi vieţi?

Cum afecteaza trairile lor pe cele ale copilului? Cel mic e bine oare sa-i cunoasca pe donorii care au contribuit la conceperea sa? Printre subiectele abordate in prezenta carte se numara: trauma psihica a infertilitaţii, compulsia de a recurge, in mod repetat și fara succes, la reproducerea asistata, anxietatea legata de maternitate, vieţile copiilor proveniţi din fecundare artificiala. O noutate pe piaţa romaneasca de profil, cartea se adreseaza publicului larg, dar si medicilor si psihologilor. in perioada de inceput a terapiei, Paula declarase ca isi doreste sa fie mama. Cand devenise tot mai clar ca relaţia ei cu Frank era din ce in ce mai serioasa, a inceput sa simta o oarecare ezitare. Va ramane Frank alaturi de ea? Va continua ea sa il iubeasca sau va deveni cineva ca mama ei, care n-ar fi putut aprecia "darul" iubirii lui Frank?

De vreme ce parerea comuna a femeilor din familia ei era ca un copil ruineaza relaţia dintre parinţi, se va intampla acest lucru si in cazul relaţiei ei cu Frank? (...) sase luni mai tarziu, Paula era pregatita sa inceapa sa caute o donoare. Terese Schulman, autoare inclusa in prezentul volum colectiv Aceasta carte contine elemente de sociologie (de ce femeile amana decizia de a concepe), insighturi psihanalitice (privind relatia mamei cu propria-i mama, precum și fantasmele copilului referitoare la parintele necunoscut), dar se refera uneori și la efectul traumatic pe care eșecul conceperii il are asupra viitoarei evolutii a cuplului.

Axel Hoffer, psihanalist și profesor de psihiatrie la Harvard Medical School Mali Mann este profesor clinician in Departamentul de Psihiatrie si stiinţe Comportamentale al Universitaţii Stanford și formator si supervizor la Centrul de Psihanaliza din San Francisco.

CUPRINS Despre autor si colaboratori Introducere Impactul psihanalitic al tehnologieireproducerii asistate Partea I: Perspective Clinice Capitolul 1 inţelegerea psihanalitica a incercarilor repetate de fertilizare in-vitro a esecurilor si a compulsiei la repetiţie Capitolul 2 Complexe familiale si cercuri oedipiene: mame, taţi, copii, donori si mame-surogat Capitolul 3 Tratamentul psihanalitic al anxietaţii legate de maternitate si de folosirea tehnologiei reproducerii asistate Capitolul 4 Donoare de ovule si donori de sperma: formarea identitaţii parentale Capitolul 5 Infertilitate, trauma si tehnologia reproducerii asistate: perspective psihanalitice Partea a II-a: Concluzii Capitolul 6 Reproducerea asistata asa cum este aceasta explorata in Copiii sunt bine-mersi

citeste mai mult
Autor:
Mali Mann (coord.)
Traducere:
Violeta Birzescu
Editura:
Trei
An aparitie:
2016
Coperta:
Brosata
Dimensiuni:
13 x 20 cm
Nr. pagini:
200
Limba:
Romana
Cod:
978-606-719-525-5

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie