Libraria Bizantina / Vezi toate / Carte / Eseistica / Regele se inclina si ucide - Herta Muller
Regele se inclina si ucide - Herta Muller
de Herta Müller
(0 opinii)
Cod produs: 978-606-779-156-3
Autor: Herta Müller
Editura: Humanitas

Pret: 29,00 lei

Regele se inclina si ucide - Herta MullerHumanitas 2017Traducere si note de Alexandru Al. SahighianVolumul Regele se-nclina si ucide reuneste o „familie“ de noua eseuri autobiografice. Exper...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)
Regele se inclina si ucide - Herta Muller
Regele se inclina si ucide - Herta Muller

(0 opinii)

Pret: 29,00 lei

Regele se inclina si ucide - Herta Muller

Humanitas 2017


Traducere si note de Alexandru Al. Sahighian


Volumul Regele se-nclina si ucide reuneste o „familie“ de noua eseuri autobiografice. Experientele traumatizante ale autoarei sunt descrise cu o luciditate precisa fara egal, constituindu-se intr-o radiografie a vietii sub dictatura. Dar nu numai persecutiile Securitatii si vatamarile suferite sunt reliefate in aceste eseuri, ci si felul cum de aici se poate naste literatura, prin scris Herta Müller incercand sa se elibereze de frica.

„Autoarea cauta sa puna pe hartie ceea ce nici cea mai subtila istoriografie a precedentului secol al terorii nu reuseste sa faca, anume sa infatiseze tehnicile de supravietuire sub domnia groazei, care oscileaza intre acomodare pasiva, supunere si mutenie sau refugierea in confirmarea de sine morala printre disidenti. Cum intri la un interogatoriu si, inca mai important – cum iesi de-acolo?“ (Die Zeit)

„Firele care, in fluxul rememorarii narative si al reflectiei insotitoare, se tes incolo si-ncoace intre copilarie, maturitate si opera scrisa arunca o lumina asupra izvoarelor de energie si a liniilor de forta ale limbajului poetic al Hertei Müller.“ (Frankfurter Rundschau)

citeste mai mult
Autor:
Traducere:
Alexandru Al. Sahighian
Editura:
An aparitie:
2017

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie