Profesorul si menajera
de Yoko Ogawa
(0 opinii)
Cod produs: CFAS1-7138
Autor: Yoko Ogawa
Editura: Humanitas

Pret: 25,04 lei

Profesorul si menajera, Yoko Ogawa - editura Humanitas Romanciera, autoare a numeroase volume de proza scurta și eseista, recompensata cu cele mai importante premii literare din Japonia, t...
citeste mai mult

Profesorul si menajera
Profesorul si menajera

(0 opinii)

Pret: 25,04 lei

Profesorul si menajera, Yoko Ogawa - editura Humanitas

Romanciera, autoare a numeroase volume de proza scurta și eseista, recompensata cu cele mai importante premii literare din Japonia, tradusa in peste 20 de limbi, Yōko Ogawa este mai cu seama cunoscuta datorita romanului Profesorul și menajera , ecranizat in 2006 de regizorul Takashi Koizumi. Cand o tanara menajera ajunge in casa Profesorului, un matematician ilustru care iși poate folosi memoria doar 80 de minute pe zi, descopera cu mirare ca unicul mod al acestuia de privi lumea este prin intermediul numerelor si al matematicii.

Relatia dintre ei se transforma pe nesimtite intr-una de intelegere reciproca si empatie. Cand menajera ii marturiseste ca are un fiu de zece ani care o asteapta singur acasa, Profesorul ii cere sa-l aduca in fiecare zi, dupa scoala. Treptat, Profesorul ii initiaza in jocurile matematice, reprezentand pentru el adevarurile supreme pe care se sprijina lumea, iar acest mod inedit si emotionant de comunicare reuseste sa creeze o legatura puternica intre cei trei. Menajera, Profesorul si micul Radical vor descoperi ca sentimentele pe care le nutresc unii fata de altii sunt atat de puternice, incat ecuatia propriilor vieti s-a schimbat definitiv.

Sursa: www.humanitas.ro

citeste mai mult
Autor:
Editura:
An aparitie:
2015
Dimensiuni:
13 x 20 cm
Nr. pagini:
204
Limba:
Romana
Cod:
978-973-689-920-0

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie