Procesul comunismului prin teatru
de Matei Visniec
(0 opinii)
Cod produs: C470
Autor: Matei Visniec
Editura: Humanitas

Pret: 27,94 lei

Procesul comunismului prin teatru, de Matei Visniec - carti dramaturgie editura HumanitasIstoria comunismului povestita pentru bolnavii mintalRichard al III-lea se interzice sau Scene din vi...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)
Procesul comunismului prin teatru
Procesul comunismului prin teatru

(0 opinii)

Pret: 27,94 lei

Procesul comunismului prin teatru, de Matei Visniec - carti dramaturgie editura Humanitas

Istoria comunismului povestita pentru bolnavii mintal

Richard al III-lea se interzice sau Scene din viata lui Meyerhold

Despre senzatia de elasticitate cand pasim peste cadavre

„Piesele reunite in aceasta antologie se doresc a fi un act de reimprospatare a memoriei, o incercare de a radiografia aceasta forma sofisticata de utopie care a fost comunismul – oroarea travestita in costum umanist. Sigur, mi-ar fi placut sa fac in aceste piese mai degraba autopsia comunismului, numai ca «bestia» nu a murit inca. Cred ca este important sa ne amintim prin ce am trecut – si sa le spunem prin ce am trecut si copiilor nostri, care nu au cunoscut comunismul. Este important sa nu uitam, chiar daca suntem obligati sa iertam.“ (Matei VISNIEC)

„Procesul comunismului prin teatru propune in primul rand o invitatie la reflectie si poate relansa discutia despre crimele comunismului, despre eroi si antieroi. Autorul se teme, asemenea unui personaj din una dintre piesele sale, ca memoria se va faramita si ca oamenii vor incepe sa uite. De aceea scrie. Din interviurile cu Matei Visniec reiese ca impartaseste convingerea unui alt personaj al sau, Meyerhold: «Omenirea a pierdut demult raul direct, sincer si pur. Astazi, raul este invaluit in mii de discursuri despre o lume mai buna. Astazi, raul nu vrea numai sa indobitoceasca multimile, vrea sa fie si adulat de ele [...]. El vrea sa locuiasca in mintile oamenilor si sa-i domine din interior.»“ (Daniela MAGIARU)

 Sursa: www.humanitas.ro

citeste mai mult
Autor:
Editura:
An aparitie:
2012
Limba:
Romana
Cod:
978-973-50-3793-2

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie