Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Principele Radu al Romaniei | Regalitatea, astazi

0 opinii / Scrie o opinie
  • 28,90 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Principele Radu al Romaniei    |    Regalitatea, astazi

Curtea Veche, 2015

Cu doua texte de Ioan-Luca VLAD si interviuri semnate de Nicolae DRAGUSIN, Paul GRIGORIU, Cristian BADILITA, Aurora MARTIN si Vlad BADEA

Prefata de Sir Gavyn ARTHUR

||||                                                                                              

Motto

Pasarea nu canta fiindca are un raspuns.

Ea canta fiindca are un cantec.

Proverb chinez

In loc de prefata/ e x t r a s

In anul 1649, Anglia si-a abolit monarhia. De ce, spuneau oamenii, o tara ale carei traditii de libertate individuala fusesera inradacinate in Magna Carta, la 1215, si ale carei traditii parlamentare mergeau cu 300 de ani in urma, ar mai avea nevoie de regi?

Exact 11 ani mai tarziu, clopotele tuturor bisericilor din  Londra sunau, celebrand intoarcerea regelui. Multimile care il aclamau pe Regele Charles al II-lea erau fericite ca cei 11 ani de dictatura, opresiune si persecutie religioasa se sfarsisera. Regele simboliza speranta de redobandire a a tot ce le fusese negat in acel rastimp.

De atunci, Anglia, tara cunoscuta drept „Mama Parlamentelor” pentru credintele ei democratice, si-a protejat cu „gelozie” institutiile monarhice. Aceasta nu din sentimentalism fata de traditie. Republicile infloresc in multe alte tari, dar noi credem ca, in cele din urma si in mod curios, o monarhie constitutionala este cel mai bun aparator al libertatilor unei tari.

Un rege modern sau o regina moderna are putine (daca are) puteri politice, ceea ce este just intr-un stat democratic. Marele beneficiu al existentei unui monarh nu este puterea pe care el o exercita, ci puterea care, prin existenta lui, nu poate ajunge in mainile altora.

SPECIFICATII

An aparitie 2015