Povestiri fantastice, Ana Blandiana
de Ana Blandiana
(0 opinii)
Cod produs: CFAU-2698
Autor: Ana Blandiana
Editura: Humanitas

Pret: 55,00 lei

Povestiri fantastice , Ana Blandiana - Editura Humanitas, 2016 „Am simtit ca, daca nu voi incerca sa descriu tot ce vad, tot ce traiesc, tot ce inteleg (ceea ce nu puteam face decat in proza...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)
Povestiri fantastice, Ana Blandiana
Povestiri fantastice, Ana Blandiana

(0 opinii)

Pret: 55,00 lei

Povestiri fantastice , Ana Blandiana - Editura Humanitas, 2016

„Am simtit ca, daca nu voi incerca sa descriu tot ce vad, tot ce traiesc, tot ce inteleg (ceea ce nu puteam face decat in proza), realitatea care ma inconjoara imi va intra fara sa ma intrebe in poeme, cu amanuntele ei sordide, intamplarile ei promiscue, personajele ei duplicitare si sensurile ei maculatoare. si nu-mi era greu sa-mi inchipui poemele cufundandu-se ca niste corabii de hartie in care s-ar incarca minereu de fier. Am avut intotdeauna convingerea ca, in pofida imaterialitatii ei, poezia poate deveni oricand o redutabila arma, dar niciodata o buna unealta de facut curatenie. Iar eu aveam nevoie sa ma curat de toate reziduurile pe care istoria si viata nu incetau sa le depuna in mine, aveam nevoie sa le desert in fiecare seara in pagina, pentru ca a doua zi sa poata fi depuse altele, fara pericolul de a ma ineca in malurile lor contagioase. Era un fel de a repeta — ca in taina botezului – «Ma lepad de Satana», sugerand realitatii sa se lepede la randul ei.“ (Ana BLANDIANA)

Exista atatea feluri de fantastic, incat nu e de mirare ca unele dintre ele pot sa treaca uneori drept realitate. Realitatea insasi isi largeste cateodata cu aroganta hotarele si atunci zonele incarcate raman – pentru ani, decenii si chiar secole intregi – ambigue, de o apartenenta incerta. Apoi, prin cine stie ce intamplare, sau numai prin eroziunea obisnuita a timpu¬lui, dubla lor natura isi estompeaza de la sine una dintre laturi si fasia echivoca recade intr-o parte sau in alta a hotarului, insotita numai de uimirea ca a putut altadata parea altfel. Fantasticul nu e opus realului, este doar o infatișare mai plina de semnificatii a acestuia. La urma urmei, a-ti imagina inseamna a-ti aminti.

citeste mai mult
Autor:
Editura:
An aparitie:
2016
Coperta:
Cartonata
Dimensiuni:
14,5 x 22,5 cm
Nr. pagini:
376
Limba:
Romana
Cod:
978-973-50-5408-3

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie