Poveste despre dragoste si intuneric
de Amos Oz
(0 opinii)
Cod produs: CFAS1-7440
Autor: Amos Oz
Editura: Humanitas

Pret: 43,34 lei

Poveste despre dragoste si intuneric, de Amos Oz - carti fictiune autori israelieni Libraria Bizantina Roman magistral, detinator a zece distinctii literare, printre care Premiul Goethe si P...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)
Poveste despre dragoste si intuneric
Poveste despre dragoste si intuneric

(0 opinii)

Pret: 43,34 lei

Poveste despre dragoste si intuneric, de Amos Oz - carti fictiune autori israelieni Libraria Bizantina

Roman magistral, detinator a zece distinctii literare, printre care Premiul Goethe si Premiul France Culture, tradus in peste douazeci si cinci de limbi si suficient de incitant pentru a fi ecranizat in anul 2009 de regizoarea Natalie Portman. In Israelul de la jumatatea secolului XX, micul Amos isi petrece copilaria in intimitatea cartilor, a nesfarsitelor discutii intelectuale, pasionat fiind de marile intamplari ale istoriei, de sensul lor si inconjurat de membrii familiei sale, carturari autentici, care ii insufla dorinta de cunoastere.

Inzestrat cu o imaginatie debordanta, Amos transfigureaza intamplarile istoriei, al caror martor implicat este, intr-o saga incitanta, evenimentele pastrand dramatismul perceput de copilul a carui sensibilitate contrasteaza puternic cu neverosimilul celei mai tulburi perioade din istoria lumii. Astfel, insasi descoperirea lumii, primele zvacniri ale inimii si experiente dureroase, cele dintai sentimente de solidaritate sau prietenie capata cu toate proportii catastrofice, prin prisma micului Amos, a carui natura hipersensibila si introspectiva il anunta de timpuriu pe marele scriitor care avea sa devina. Acesta descopera treptat farmecul unui Israel legendar, in care miticul si realitatea se impletesc dand nastere celor mai frumoase povesti.

Sursa: www.humanitas.ro

citeste mai mult
Autor:
Traducere:
Dana Ligia Ilin
Editura:
An aparitie:
2008
Limba:
Romana
Cod:
978-973-689-251-6

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie