Libraria Bizantina / Vezi toate / Carte / Arta si arhitectura / Pelerin in Bucuresti – ghid pentru vizitatori
Pelerin in Bucuresti – ghid pentru vizitatori
de Colectiv de autori
(0 opinii)
Cod produs: LB-2020-0179
Autor: Colectiv de autori
Editura: Basilica

Pret: 42,00 lei

Pelerin in Bucuresti – ghid pentru vizitatoriCoordonator volum: Pr. Nicolae DASCALUEditia a II-aEditura Basilica – Bucuresti, 2016||||Cuvant de binecuvantare pentru pelerini – DANIEL, Patria...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)
Pelerin in Bucuresti – ghid pentru vizitatori
Pelerin in Bucuresti – ghid pentru vizitatori

(0 opinii)

Pret: 42,00 lei

Pelerin in Bucuresti – ghid pentru vizitatori

Coordonator volum: Pr. Nicolae DASCALU

Editia a II-a

Editura Basilica – Bucuresti, 2016

||||

Cuvant de binecuvantare pentru pelerini – DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane/ e x t r a s

Perlerinajul este o constanta a umanitatii si o sansa de imbogatire spirituala. Drumul catre locasurile de inchinare si intalnirea cu oameni si locuri prin care simtim lucrarea lui Dumnezeu in viata lumii sunt intotdeauna incununate de bucurie si binecuvantare.

Recunoscut inca din perioada medievala ca o „cetate a bucuriei” (Hilariopolis), numita in secolul al XX-lea „micul Paris”, capitala de astazi a Romaniei pastreaza in articulatiile ei majore dimensiunea inconfundabila a spiritualitatii ortodoxe, prin bisericile mai vechi sau mai noi, ctitorite de domnitori, familii nobiliare, ierarhi, preoti si calugari, bresle de mestesugari sau de obstea crestinilor jertfelnici care au pus milostenia lor la temelia unor sfinte locasuri, spre folosul duhovnicesc al poporului dreptcredincios.

Despre numarul mare al asezamintelor bisericesti din Bucuresti vorbesc multe insemnari ale calatorilor straini din veacurile de odinioara. Intre acestia, istoricul si geograful armean Hugas Ingigean infatisa astfel cetatea de pe Dambovita prin anii 1780-1787: „Numarul locuitorilor ajungea anul trecut la cincizeci de mii, printre care gasim si diferiti streini; orasul este impartit in saizeci si sapte de mahalale (...). Sunt numeroase biserici, manastiri si hanuri, care majoritatea au fost construite de catre domni, si poarta numele acestora (...). Numarul bisericilor si manastirilor care se gasesc in oras si imprejurimi se zice ca ar ajunge la trei sute optzeci; acestea numai cele zidite de piatra, fara a numara pe cele din lemn, cu care ar fi patru sute.

citeste mai mult
Editura:
An aparitie:
2016

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie