Libraria Bizantina / Vezi toate / Editura Bizantina / Parintele Petroniu de la Prodromu
Parintele Petroniu de la Prodromu
de Pr. Constantin Coman, Costion Nicolescu (coord.)
(0 opinii)
Cod produs: C197
Autor: Pr. Constantin Coman, Costion Nicolescu (coord.)
Editura: Bizantina

Pret: 55,00 lei

PARINTELE PETRONIU DE LA PRODROMUEDITURA BIZANTINA, 2015Editie ingrijita de Preot Constantin COMAN si Costion NICOLESCUExtras de la pagina 251Un preot trebuie sa fie nascut sau sa devina mar...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)
Parintele Petroniu de la Prodromu
Parintele Petroniu de la Prodromu

(0 opinii)

Pret: 55,00 lei

PARINTELE PETRONIU DE LA PRODROMU

EDITURA BIZANTINA, 2015

Editie ingrijita de Preot Constantin COMAN si Costion NICOLESCU

Extras de la pagina 251

Un preot trebuie sa fie nascut sau sa devina mare. Nu trebuie sa aiba nimic josnic, mediocru; ci de-a pururi trebuie sa fie deasupra tutror vulgaritatilor. Asemenea coloanelor de sustinere, preotul trebuie sa aiba in toate inaltime si soliditate, pentru a sustine si impodobi Biserica. Ce face adevarata inaltare a unui suflet? Desprinderea de lucrurile vulgare; nu numai nazuinte, ci si alipire de tot ce este nobil si mare; marinimia, dispretul fata de tot ce este murdar, grosolan, ingust, meschin. S-avem curaj s-o spunem fatis: este inca multa josnicie in privirile si simtamintele noastre.

De aceea, lupta necrutatoare impotriva defectelor personale mostenite sau dobandite. 

Egoismul – iubirea exagerata de sine, care te izoleaza de lume; lenea, care te impiedica sa faci binele pe care-l vrei. Daca am vedea binele pe care-l puteam face si nu l-am facut, suferintele pe care le puteam usura si din lene nu le-am usurat, ne-am ingrozi – nestatornicia, care incepe tot si nu termina nimic, care se dezgusta de tot ce a inceput, care nu lasa in urma decat ciorne, fara forma... Fiecare om are defecte personale, care-l impiedica sa faca binele pe care l-ar putea face. Lucru principal: sa ne studiem pe noi insine si sa ne cunoastem aceste defecte apoi sa nu le crutam. Sa ne cunoastem dusmanii launtrici, deghizati si ascunsi si sa luptam impotriva lor toata viata.

citeste mai mult
Coperta:
Cartonata
Nr. pagini:
652
Limba:
Romana
Cod:
978-606-8112-30-5

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie