Libraria Bizantina / Vezi toate / Carte / Religie / Spiritualitate / Parintele Dumitru STANILOAE – marturii si evocari
Parintele Dumitru STANILOAE – marturii si evocari
de Pr. Dumitru Staniloae
(0 opinii)
Cod produs: LB-2020-088
Autor: Pr. Dumitru Staniloae
Editura: Cuvantul Vietii

Pret: 26,30 lei

Parintele Dumitru STANILOAE – marturii si evocariEditura Cuvantul Vietii a Mitropoliei Munteniei si Dobrogei, Bucuresti – 2013Lucrare publicata cu binecuvantarea Preafericitului Parinte DANI...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)
Parintele Dumitru STANILOAE – marturii si evocari
Parintele Dumitru STANILOAE – marturii si evocari

(0 opinii)

Pret: 26,30 lei

Parintele Dumitru STANILOAE – marturii si evocari

Editura Cuvantul Vietii a Mitropoliei Munteniei si Dobrogei, Bucuresti – 2013

Lucrare publicata cu binecuvantarea Preafericitului Parinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

||||

Lidia Staniloae/ e x t r a s

Pe mormantul lui Marc Chagall, suspendat undeva intre albastrul cerului si al marii, in cimitirul din fermecatorul sat al artistilor de la Saint Paul de Vence, sunt sculptate zeci de aripi de ingeri. Dintr-o data piatra rece capata transparenta. Ca si cum materialitatea ei s-ar topi, s-ar transfigura. Ca o intoarcere a aspiratiei infinite a omului spre tinta care il apropie de Dumnezeu. Vazand-o, mi-am adus aminte de cuvintele tatei atunci cand a fost solicitat sa vorbeasca despre sfintenie. Citandu-l pe Sfantul Simeon Noul Teolog, a spus: „lumina sfinteniei din suflet face si trupul transparent”. E o coplesire a materiei de catre spirit care transforma omenescul intr-o categorie aparte. Miracolul devine realitate si transcendentul imanenta. El a vorbit despre sfintenie ca un punct culminant, un varf al bunatatii, al curatiei, al dragostei, aureolat de „valul smereniei”. Omenescul se intalneste cu puritatea ingereasca si duhul copleseste materia, asa cum va sta la picioarele Tronului dumnezeiesc.

Acestea au fost coordonatele intregii sale vieti: credinta ferma, fara concesii, consecventa unei atitudini de viata conforma convingerilor sale, modestia izvorata din intelegerea miracolului creatiei si dorinta de a exprima si a face inteles tuturor, atat cat ne este ingaduit noua, oamenilor, destinul pe care Parintele nostru ni l-a randuit.

citeste mai mult
Editura:
An aparitie:
2013

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie