Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Parintele Arsenie BOCA in Arhivele Securitatii | Alungarea din monahism, calomniile si filajul

0 opinii / Scrie o opinie
  • 40,00 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Parintele Arsenie BOCA in Arhivele Securitatii   |    Alungarea din monahism, calomniile si filajul

Bucuresti – Draganescu – Sinaia

Opis de documente, Vol. III (1960 – 1989)

Editura Agnos – Sibiu, 2016

Volum coordonat de Dr. Florian BICHIR, Romeo PETRASCIUC, Raluca TODEREL

 

Final de poveste. Dar ce poveste!.../ e x t r a s

Cand am inceput in 2013 aceasta aventura spirituala, alaturi de iubitii mei prieteni Romeo Petrasciuc si Raluca Toderel, Editura Agnos nu cunoscuse celebritatea decat prin volumele exceptionalului parinte Constantin Necula, iar Romania nu era lovita de Boca-manie. Vrajitoarele nu umpleau ziarele la mica publicitate cu anunturi precum „imi iau puterea de la mormantul sfant de la Prislop”, nebunii nu se-ncumetau sa-l dezgroape, iar tarabele nu se indoiau sub brosuri in care apar fabulatii de genul: „Parintele zbura, l-am vazut eu, cu ochii mei”.

Demersul nostru a fost unul profund stiintific, academic: pentru prima oara se publica integral dosarul de securitate al Parintelui Arsenie Boca (cu toate numele sale adiacente cu care apare in dosarele de urmarire: Arsenie Boca, Arsenie Boca Zian, Boka Zian, Zian Valean, sau Boca Valean Zian, lucru care a scapat numerosilor editori sau autori). O cercetare academica nu se poate face decat studiind documentele in integralitatea lor!

Iar acest lucru a fost posibil ca urmare a unui protocol al Editurii Agnos cu Consiliul National al Studierii Arhivelor Securitatii (CNSAS).

Primele doau volume, aparute in 2013, respectiv 2014, au avut un succes colosal. Cum era de asteptat, au avut parte si de pirati, care s-au grabit sa le copieze, desi n-au calcat in viata lor prin vreo arhiva! De fapt e bine ca incet-incet, viata acestui mare duhovnic al Romaniei – poate cel mai mare – sa fie cunoscuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SPECIFICATII

An aparitie 2016