Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Olga TOKARCZUK | Ultimele povestiri

0 opinii / Scrie o opinie
  • 24,95 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Olga TOKARCZUK    |    Ultimele povestiri

POLIROM, 2019

Colectia Top 10+

Traducere din limba polona de Cristina GODUN

||||

Extras din prezentarea autoarei

Olga TOKARCZUK, nascuta in Sulechow in 1962, este unul dintre cei mai faimosi si mai iubiti scriitori polonezi contemporani. Ea se afla pe lista nominalizatilor la Premiul Nobel si se numara printre castigatorii celei mai prestigioase distinctii literare poloneze, Premiul Nike.

Extras din Partea I – O tara curata

1.

Pe drumeagurile laturalnice nu vezi iarna linii albe. Numai mormane de zapada impinse pe margine schiteaza drumul in contur gros, murdar. Farurile masinii se impotmolesc pe marginea drumului, dezvaluind emisferele scenei mobile, care inainteaza mereu, in speranta ca va reusi in cele din urma sa smulga de undeva din bezna actorul. Faza lunga e inutila – scoate din negura numai aburi laptosi invernali, care atarna deasupra lumii.

„Un suflu de cadavru inghetat”, gandeste femeia aflata la volan: „suflu de cadavru” e oximoron, adica un termen il neaga pe celalalt si, cu toate acestea, prin cine stie ce minune, au sens folosite la un loc. Imediat o sa ajunga la o intersectie mai mare, acolo o sa vireze la dreapta, spre sud, si odata ce iese la sosea o sa gaseasca neindoielnic un motel sau o pensiune. E plin aici de pensiuni, la orice pas vezi itindu-se din bezna cuvintele: „Freie Zimmer”, „Camere”, „Agroturism”, pe scandurile batute pe garduri sau pe copacii de la marginea drumului. Radioul murmura, e o discutie monotona care taraganeaza, dar femeia nu asculta.

SPECIFICATII

Traducere Traducere din limba polona de Cristina GODUN
An aparitie 2019