Libraria Bizantina / Vezi toate / Carte / Religie / Spiritualitate / Religie / Colectii / Arhim. Sofronie / Nasterea intru Imparatia cea neclatita, Arhimandritul Sofronie
Nasterea intru Imparatia cea neclatita, Arhimandritul Sofronie
de Arhimandritul Sofronie
(0 opinii)
Cod produs: C576
Autor: Arhimandritul Sofronie
Editura: Reintregirea

Pret: 25,50 lei

ARHIMANDRITUL SOFRONIE (SAHAROV) | NASTEREA INTRU IMPARATIA CEA NECLATITAEDITURA ACCENT PRINT – SUCEAVA, 2015Traducere din limba rusa de Ierom. Rafail (Noica)Tiparita cu binecuvantarea Inalt...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)
Nasterea intru Imparatia cea neclatita, Arhimandritul Sofronie
Nasterea intru Imparatia cea neclatita, Arhimandritul Sofronie

(0 opinii)

Pret: 25,50 lei

ARHIMANDRITUL SOFRONIE (SAHAROV) | NASTEREA INTRU IMPARATIA CEA NECLATITA

EDITURA ACCENT PRINT – SUCEAVA, 2015

Traducere din limba rusa de Ierom. Rafail (Noica)

Tiparita cu binecuvantarea Inalt-Preasfintitului  I R I N E U, Arhiepiscopul  Alba-Iuliei

Editia a II-a revazuta

Extras din capitolul Chip si asemanare (p. 103)

In istoria lumii noastre noi nu vedem decat obstile monahicesti unde, dupa chipul dat in Faptele Apostolilor, cei ce au venit liber, cei ce au crezut in Hristos, s-au unit in grupuri spre a pazi acest pricipiu. Intrucat experienta mea de mai mult de o jumatate de veac a monahismuluiimi ingaduie sa ma exprim, pot sa spun ca pana si in manastiri adevaratul “comunism” evanghelic nu se infaptuieste deplin. Aceasta pentru ca a pazi “cea ce-a doua porunca” nu pot decat cei care cari au ajuns la nepatimirea dragostei atotcuprinzatoare. Ce anume din cele de mai sus putem astepta din partea comunismului marxist? Acesta din urma se impune cu necontenita silnicie asupra tutror cetatenilor sai, faurind in loc de Rai un iad de nesuferit: statul devine obstii intregii populatii o temnita. Cei mai josnici din punct de vedere intelectual sau moral alcatuiesc “aparatul” violentei lui generalizate.Iata ce predomina astazi in lumea intreaga, ca pretinsa intruchipare a ideii comuniste.

Adeptii acestei doctrine de rea obarsie se socotesc a fi umanisti de inalta statura, oricat de curios ar parea. Iar aceasta, bineinteles, pentru faptul ca ei sunt potrivnicii unei alte nelegiuiri legalizate: capitalismul democrat. Lupta deschisa, fioroasa intre cele doua sisteme politico-sociale “umaniste” duce la un numar neinchipuit de mare de suferinte pentru cea mai mare parte a omenirii. Capitalismul isi cladeste palatele pe mari de sange si munti de cadavre, rezervand oarecari libertati unor anume paturi sociale. Comunismul zdrobeste toata libertatea: a constiintei, a gandirii, a alegerii locului de trai, a participarii la cultura mondiala, a comunicarii cu reprezentantii civilizatiei mondiale, a presei, si multe alte asemenea lor. Totul este zdrobit in chip terorist, pretutindenea domina elementele, duhovniceste, cele mai joase; incalacate sunt toate cari ar putea parea drepturile cele mai firesti ale omului.

Istoria lumii este plina de contradictii fara solutie. Cu lepadarea lui Hristos, sfarsitul apocaliptic devine de neocolit: lumea va arde in focul faurit de insisi oamenii. Procesul crestin , Dumnezeu-omenesc, nu cucereste decat cea mai neinsemnata parte a omenirii. Dar poate ca anume aceasta aleasa parte de napastuiti ai iubirii se va arata ca sensul Istoriei. Fiecare dintre cei mantuiti de Hristos este o valoare netrecatoare.

citeste mai mult
Traducere:
Rafail Noica
Editura:
An aparitie:
2015
Coperta:
Cartonata
Dimensiuni:
15,5 x 21, cm
Nr. pagini:
216
Limba:
Romana
Cod:
978-606-509-297-6

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie