Libraria Bizantina / Vezi toate / Carte / Religie / Spiritualitate / Monahii ortodoxe purtatoare de lumina, vol. I
Monahii ortodoxe purtatoare de lumina, vol. I
de Ieromonah Siluan Antoci
(0 opinii)
Cod produs: CTD-2251
Autor: Ieromonah Siluan Antoci
Editura: Doxologia

Pret: 12,00 lei

Monahii ortodoxe purtatoare de lumina, vol. I, de Ieromonah Siluan Antoci - Editura Doxologia Cartea reuseste sa imbine exemplar elementul de factura documentara cu cel al naratiei propriu-z...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)
Monahii ortodoxe purtatoare de lumina, vol. I
Monahii ortodoxe purtatoare de lumina, vol. I

(0 opinii)

Pret: 12,00 lei

Monahii ortodoxe purtatoare de lumina, vol. I, de Ieromonah Siluan Antoci - Editura Doxologia

Cartea reuseste sa imbine exemplar elementul de factura documentara cu cel al naratiei propriu-zise a evenimentelor. Trebuie precizat, in paralel, ca acest aspect, al factorului documentar, este structurat pe doua planuri: cel al documentelor si al actelor pe care autorul le-a cercetat in premiera la Arhiva Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, la Arhiva Episcopiei Ramnicu-Valcea, Arhivele Statului Bucuresti, Ministerul Muncii (toate fiind redate in anexele cartii) si cel al marturiilor audio inregistrate de autor, interviurile pe care acesta le-a luat maicilor care au trecut prin urgia prigoanei si care i-au supravietuit, interviuri ale caror transcriere apare in paginile volumului de fata.

Autorul ofera, mai intai, o prezentare generala a situatiei monahismului sub regimul comunist si a prigoanei la care a fost supus de autoritatile timpului (capitolul „Monahii ortodoxe in lupta cu dictatura comunista”), trecand apoi la cazurile particulare ale unor monahii patimitoare (capitolul „Intunericul secolului XX si monahiile ortodoxe purtatoare de lumina: maicile Mihaela Iordache, Tatiana Radulet, Olga si Teodosia Gologan, Patricia Codau”) si isi incheie lucrarea cu un emotionant interviu luat maicii Florentina Bardan de la Manastirea Tismana, supravietuitoare a holocaustului comunist.

citeste mai mult
Editura:
An aparitie:
2010
Limba:
Romana
Cod:
9786068117454

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie