Libraria Bizantina / Vezi toate / Carte / Gastronomie si medicina naturista / Mihai LUPESCU | Bucate si bauturi cunoscute de taranii romani la inceputul secolului XX
Mihai LUPESCU | Bucate si bauturi cunoscute de taranii romani la inceputul secolului XX
de Mihai LUPESCU
(0 opinii)
Cod produs: LB-2019-0809
Autor: Mihai LUPESCU
Editura: Paideia

Pret: 30,00 lei

Mihai LUPESCU    |    Bucate si bauturi cunoscute de taranii romani la inceputul secolului XXEditura Paideia, 2011||||p. 15/ e x t r a sBors cu sfecle se face asa: se curata radacinele de sf...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)
Mihai LUPESCU | Bucate si bauturi cunoscute de taranii romani la inceputul secolului XX
Mihai LUPESCU | Bucate si bauturi cunoscute de taranii romani la inceputul secolului XX

(0 opinii)

Pret: 30,00 lei

Mihai LUPESCU    |    Bucate si bauturi cunoscute de taranii romani la inceputul secolului XX

Editura Paideia, 2011

||||

p. 15/ e x t r a s

Bors cu sfecle se face asa: se curata radacinele de sfecla  rosie de coaja, se taie marunt, ceva mai mari ca tocmagii, si se pun in oala, cu apa si verdeturi, de fierb bine. Cand sfeclele au fiert bine, se toarna peste ele bors crud (nefiert) si se potriveste de acru, dupa gustul omului. Mai fierband un rastimp, i se pune si prajitura, sare si chiper, se da la o parte sa se mai racoreasca si apoi se da in masa. Borsul cu sfecle, rece, e foarte bun cu mamaliga calda si prajita.

Cele mai bune sfecle pentru bors sunt cele rosii ca sangele, caci acestea sunt si dulci. Cand borsul de sfecle se drege cu lapte acru ori cu zmantana e si mai gustos, si in acest caz e mancare de frupt.

Prajitura cu untdelemn, cu oloi, cu untura ori unt se face mai la toate mancarile, dar mai ales in toate borsurile. Ea se face asa: se pune in tigaie ori in hargau oloi, untdelemn, untura ori unt, ceapa taieta marunt si faina de grau, si se tot mesteca pana se rumeneste. Cand e gata, se pune in mancare.

In Tepu-Tecuci, prajitura e carnea tocata si fripta cu ceapa, fara apa.

citeste mai mult
Autor:
Editura:
An aparitie:
2011

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie